Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

 • Leerlingenvervoer

  De gemeente zorgt voor vervoer naar de dichtstbijzijnde school. Leerlingen uit de gemeenten Maastricht, Meerssen, Valkenburg, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals kunnen gebruik maken van het leerlingenvervoer. Leerlingenvervoer is bedoeld voor kinderen die niet zelf naar school kunnen.

 • Parkeerbon

  In sommige gebieden moet u betalen om te parkeren bij de parkeerautomaten of via een parkeerapp op uw mobiele telefoon. Als u niet betaalt of te weinig, ontvangt u een thuis een parkeerbon met instructies om de naheffing te betalen.

 • Geboorte, aangifte

  De geboorteaangifte doet u bij de gemeente waarin het kind is geboren. Dit moet gebeuren binnen 3 (werk)dagen na de geboorte. Als de derde dag dus een zaterdag, zondag of feestdag is, dan kunt u de aangifte ook nog doen op de eerste werkdag daarna.

 • Nadeelcompensatie planschade, schadevergoeding

  Als er een bestemmingsplan wijzigt of een omgevingsvergunning wordt afgegeven, kunt u planschade lijden. Soms betekent deze schade waardevermindering van uw woning of verlies van uw inkomsten. U kunt dan in aanmerking komen voor een vergoeding.

 • Asbest verwijderen

  Is uw woning voor 1994 gebouwd? Dan kunt u nog asbest aantreffen. Er zijn strenge regels voor het verwijderen van asbest. E u heeft toestemming nodig.

 • Betalingsregeling gemeentelijke belastingen

  De gemeentebelastingen betaalt u aan de BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen). Via een automatische incasso kunt u de belastingen in meerdere termijnen betalen. De automatische incasso regelt u via uw persoonlijke pagina op de BsGW-website.

 • Parkeervergunning voor bewoners

  In een groot gedeelte van Maastricht geldt betaald parkeren en/of parkeren voor vergunninghouders. De tarieven en voorwaarden verschillen per wijk. Kies uw wijk om een parkeervergunning aan te vragen. Voor de sector Céramique kunt u geen parkeervergunning aanvragen. U kunt hier ook online het kenteken van uw parkeervergunning wijzigen of uw vergunning opzeggen.

 • Automatische incasso gemeentelijke belastingen

  De gemeentelijke belastingen betaalt u aan de BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen). Bij automatische incasso geeft u de BsGW toestemming om het bedrag in termijnen van uw rekening af te schrijven.

 • Rijbewijs online verlengen

  Woont u in Maastricht? Dan kunt u uw rijbewijs nu ook verlengen via www.rdw.nl. Online, veilig en snel. U kunt uw rijbewijs dan al na 2 werkdagen ophalen bij het GemeenteLoket. Check de voorwaarden en werkwijze.