Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

 • Bouwen

  U wilt gaan bouwen of verbouwen en u wilt weten of u een vergunning nodig hebt? In 2023 doet u dan eerst de vergunningcheck via het Omgevingsloket online (OLO). In 2024 doet u dit via het Digitaal Stelstel Omgevingswet. De regels verschillen namelijk per bouwwerk en per situatie. U kunt hier ook gelijk een vergunning aanvragen.

 • Loonkostensubsidie

  Neemt u als werkgever een medewerker met een arbeidsbeperking in dienst? Dan kunt u mogelijk aanspraak maken op loonkostensubsidie (LKS). Als werkgever betaalt u dan alleen voor iemands ‘loonwaarde’. De loonwaarde is de daadwerkelijke arbeidsproductiviteit (uitgedrukt in een percentage) van het werk dat een medewerker kan verrichten. Met onderstaand formulier vraagt u als werkgever loonkostensubsidie aan voor een medewerker die u in dienst wilt nemen. Het gaat om een medewerker die (waarschijnlijk) niet in staat is om het wettelijk minimumloon te verdienen.

 • Hulp bij geldzaken en schuld voor ondernemers

  Komt u niet uit met uw inkomen of heeft u schulden? Aarzel niet en vraag ons om hulp. Wij informeren u graag over hoe u weer grip krijgt op uw geldzaken. Wilt u hierover vrijblijvend met ons in gesprek? Bel dan voor een afspraak. U kunt ons bellen op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur.

 • Uitrit of inrit aanleggen

  Wilt u een uitrit maken vanaf uw woning of bedrijfsgebouw naar de openbare weg? Of wilt u een bestaande uitrit veranderen? Dan kunt u dit doen via het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO).

 • Bodemonderzoek beoordeling

  Jaarlijks voeren wij diverse bodemonderzoeken uit. U kunt deze bodemonderzoeken hier digitaal opvragen en betalen via het aanvraagformulier.

 • Aanvraag vervangende afvalcontainer

  Bij beschadiging van uw container kunt u een vervangende container aanvragen. Vul hiervoor het onderstaande formulier in. Dit formulier is ook te gebruiken als alleen een deel van de container vervangen hoeft te worden.

 • Studietoeslag

  Studeer je? Of ben jij een scholier in het voortgezet onderwijs (18+) of volwassenonderwijs (vavo)? En kan je niet werken naast je studie door een beperking? Dan kun je mogelijk een maandelijkse tegemoetkoming krijgen. Dit noemen we een studietoeslag. Je vindt hieronder het aanvraagformulier studietoeslag.

 • Verantwoording subsidie

  Heeft u subsidie ontvangen voor uw activiteiten? Dan bent u meestal verplicht om een verzoek tot verantwoording in te dienen. Subsidies van € 5000,- of meer moet u in ieder geval verantwoorden. Voor jaarsubsidies dient u de verantwoording uiterlijk 1 juni na afloop van het betrokken jaar in. Voor incidentele subsidies doet u dit uiterlijk acht weken nadat de laatste activiteit heeft plaatsgevonden. Er zijn wel uitzonderingen. Afhankelijk van de bepalingen, opgenomen in de per beleidsveld verschillende subsidieregelingen, kunnen bepaalde subsidies direct worden vastgesteld. In die gevallen hoeft u geen verzoek tot verantwoording in te dienen. Verzoeken via e-mail worden als NIET officieel verzoek beschouwd.

 • Slopen: melding indienen of omgevingsvergunning aanvragen

  Sloopmelding Wilt u een pand of woning slopen? Of een gedeelte daarvan? Wanneer u een sloopmelding moet doen, volgt uit het Besluit Bouwwerken leefomgeving. Dit is bijvoorbeeld het geval als er meer dan 10 m3 sloopafval vrijkomt. Ook als er sprake is van asbest, moet u een sloopmelding doen. Omgevingsvergunning slopen Wilt u een pand of woning slopen? Of een gedeelte daarvan? En gaat het om een beschermd monument en/of sloopwerkzaamheden in een beschermd stadsgezicht? Dan is een omgevingsvergunning slopen verplicht. U kunt hieronder omgevingsvergunning slopen aanvragen.

 • Wijksteunpunt

  Op deze pagina vindt u algemene informatie over het Wijksteunpunt (WSP). En leest u waarvoor u daar terecht kunt. Het WSP geeft informatie, advies en kan verwijzen naar andere professionals. U kunt hier allerlei vragen stellen en u kunt het melden als u zich zorgen maakt over andere inwoners. Er is een spreekkamer aanwezig om vertrouwelijke gesprekken te voeren.