Zoekresultaat 1 - 10 van 73 resultaten

 • Carbidschieten

  Wilt u tijdens de jaarwisseling carbidschieten? Dan moet u dat bij ons melden. U gebruikt daarvoor het formulier melden carbidschieten.

 • Set containers aanvragen

  Bent u verhuisd of gaat u binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Bij een nieuwe woning zijn nog geen containers aanwezig. Deze vraagt u vanaf 2 weken voor de verhuisdatum bij ons aan.

 • Gemeentelijke belasting betalen

  Gemeentelijke belastingen kunt u betalen via automatische incasso. Hiermee geeft u toestemming om het bedrag in 8 termijnen af te schrijven nadat u de aanslag heeft ontvangen. Automatische incasso regelt u in het Belastingloket. Ook uw incasso stopzetten of uw rekeningnummer wijzigen kan daar.

 • Omgevingsvergunning aanvragen

  Bent u van plan om te bouwen, verbouwen, slopen, een inrit aan te leggen, bomen te kappen of iets te veranderen in uw woonomgeving? Of plaatst u tijdelijk een bouwwerk, zoals een bouwkeet? Dan heeft u mogelijk een omgevingsvergunning nodig. Een omgevingsvergunning vraagt u aan met DigiD of e-Herkenning in het omgevingsloket van de Rijksoverheid. Daar checkt u ook of u een vergunning nodig heeft.

 • Inkomenstoeslag

  Heeft u al langere tijd een inkomen op bijstandsniveau en verwacht u hierin geen verbetering? Dan kunt u misschien een toeslag op uw inkomen krijgen. Dit heet individuele inkomenstoeslag. U vraagt deze toeslag jaarlijks aan.

 • Klacht over verhuurder melden

  Huurt u een woning of zoekt u een huurwoning? En heeft u een klacht over een verhuurder of een bemiddelaar? U kunt bij ons een melding doen als uw verhuurder zich niet aan de regels houdt. Het maken van een melding is gratis en kan anoniem. Een melding kan bijvoorbeeld gaan over de huurprijs, servicekosten of intimidatie door uw huurbaas.

 • Toeristenbelasting

  Eigenaren van een hotel, camping, bed and breakfast, Airbnb of groepsaccommodatie betalen toeristenbelasting. U berekent dit bedrag door aan uw klanten. De toeristenbelasting vermeldt u apart op de factuur. Hoeveel toeristenbelasting u moet afdragen, vindt u op de aanslag die wij u ieder jaar sturen. Kijk in het Belastingloket als u vragen heeft of het niet eens bent met de aanslag. Log in met uw DigiD.

 • Inschrijving personen uit Oekraïne

  Komt u uit Oekraïne en verblijft u in de gemeente Noordenveld? Dan moet u zich inschrijven om gebruik te kunnen maken van voorzieningen. U vult eerst online het inschrijfformulier in. Daarna maakt u een afspraak. Tijdens de afspraak in het gemeentehuis in Roden bevestigt u de inschrijving.

 • Starterslening

  Wilt u voor het eerst een woning kopen maar hebt u niet voldoende inkomen? Dan kunt u soms een starterslening krijgen. Met de starterslening kunt u extra geld lenen zodat u uw woning kunt betalen. U vraagt eerst een toewijzingsbrief aan bij de gemeente.

 • Bouwen zonder vergunning

  U heeft niet altijd een omgevingsvergunning nodig voor uw bouw- of verbouwplannen. Dit kunt u controleren door een vergunningscheck te doen in het omgevingsloket online.