Zoekresultaat 1 - 10 van 5765 resultaten

  • Wegwijzer begeleiding bij een initiatief

    Heeft u een plan of idee om iets te bouwen of om het gebruik van een gebouw of terrein te veranderen? En voldoet dit niet aan de regels van het omgevingsplan? Dan kunt u de gemeente vragen om advies. U dient dan een initiatief in. Als de gemeente dit in behandeling neemt, zijn hier kosten aan verbonden. Volg eerst de stappen in de wegwijzer op deze pagina.

  • Geregistreerd partnerschap

    Als u uw relatie met uw partner officieel wilt vastleggen, maar u wilt niet trouwen, dan kunt u uw partnerschap laten registreren bij de gemeente.

  • Rioolinformatie

    Is het riool bij u verstopt? De gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud van het riool tot aan de grens van uw perceel. Voor de riolering (“huisaansluiting”) op uw eigen grond bent u zelf verantwoordelijk. Als de verstopping binnen de perceelgrens ligt is de eigenaar (of verhuurder) van een woning en/of pand daarom verantwoordelijk voor de werkzaamheden en de kosten. De gemeente is verantwoordelijk in die gevallen, waarbij een probleem bestaat met het hoofdriool of met de huisaansluiting in de grond van de gemeente (tenzij de oorzaak van deze verstopping schuilt in een onjuist gebruik van het riool). Als u last heeft van een rioolverstopping kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum (KCC) telefoon 14 0184, of buiten kantooruren met de Storingsdienst telefoon (0184) 670267. De medewerkers van de gemeente beoordelen de aard van de melding, en komen indien nodig langs. U dient daarvoor zelf van tevoren het zogenaamde “ontstoppingsstuk” op te graven, dat aanwezig moet zijn op de perceelgrens. Door bijtijds de gemeente te benaderen voorkomt u het nodeloos maken van kosten; door de gemeente worden nooit kosten vergoed voor werkzaamheden waarvoor uzelf de opdracht heeft gegeven! Als de (oorzaak van de) verstopping in het gedeelte van het riool zit, waarvoor de gemeente verantwoordelijk is, zijn aan de ontstopping voor u geen kosten verbonden. Ligt (de oorzaak van) de verstopping bij u, of in het gedeelte van het riool waarvan u de eigenaar bent, dan worden de met het ontstoppen werkelijk gemaakte kosten bij u in rekening gebracht. Wanneer op voorhand duidelijk is, dat het probleem in het leidinggedeelte waarvoor u verantwoordelijk bent schuilt, dan heeft de gemeente geen taak. U moet zich dan rechtstreeks wenden tot een deskundige (loodgieter, installatiebedrijf of aannemer). Omdat een verstopping van het riool vaak blijkt samen te hangen met onjuist gebruik, vraagt de gemeente u rekening te houden met het volgende. Gebruik het riool alleen waarvoor het is bedoeld. Heel simpel: wat uit het menselijk lichaam komt, droog toiletpapier en wat door de zeefje in de spoelbak kan, mag in het riool. Maar gebruik het riool nooit voor het weggooien van (frituur)olie of vet, verfresten, chemicaliën, schoonmaakdoekjes, kattenbakkorrels enz. In de gemeentegids kunt u lezen, hoe u het hier genoemde afval kunt aanbieden. Op de website www.riool.info kunt u nadere informatie vinden over de werking van het riool, en de oorzaak en oplossing van mogelijke problemen.

  • Windplatform

    Onder de naam ‘Windplatform’ verkennen de coöperatieve vereniging Grunneger Power, Natuur- en Milieufederatie Groningen en de gemeente Groningen de mogelijkheid voor het opwekken van windenergie bij Westpoort en Roodehaan/Stainkoeln. Samen met de omgeving wordt verkend of en onder welke voorwaarden windenergie op deze twee locaties haalbaar is. Onderzoek naar de visie van bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden staat hierbij voorop.

  • Stadspark Groningen

    Het Stadspark is op initiatief van de Groninger industrieel Jan Evert Scholten aangelegd. Dit gebeurde onder leiding van tuinarchitect Leonard Springer en stadsbouwmeester Mulock Houwer. De officiële opening was in 1926. Het park ligt in het zuiden van de stad Groningen en is met 140 hectare het grootste park van de gemeente met veel ruimte voor rust, recreatie, sport en vele andere activiteiten. Naast een evenemententerrein, een kinderboerderij en speeltuin is er onder andere een camping, een heemtuin en een paviljoen. Verder zijn er voetbalvelden, een atletiekbaan, een skatebaan en een discgolf parcours.

  • Urgentie aanvragen huurwoning

    Heeft u dringend woonruimte nodig? Dan kunt u urgentie aanvragen voor een huurwoning.  Voorwaarden aanvragen urgentie U staat ingeschreven als woningzoekende bij Woonmatch Westfriesland. U woont minimaal 1 jaar in Westfriesland. Uw inkomen is lager dan: alleenstaande: € 47.699 (prijspeil 2024) huishouden...

  • Duurzame Doeners

    In de Hoeksche Waard zijn inwoners, ondernemers, verenigingen, scholen en andere maatschappelijke organisaties al goed bezig met duurzame verbeteringen in en om het huis en gebouw. En verduurzamen is natuurlijk veel meer dan alleen energie besparen, isoleren of zelf energie opwekken.   Duurzaamheid komt overal terug  Denk maar aan buurtbewoners die samen een buurttuin verzorgen, waar het groen de bijen, vogels,…

  • Vervoer en verplaatsen

    Zelfstandig reizen kan moeilijk zijn als u een beperking of ouderdomsklachten heeft. Met ondersteuning daarbij kunt u langer mobiel blijven.

  • Weer aan het werk

    U kunt hulp krijgen bij het vinden van werk als u al lange tijd werkloos bent.

  • Dagbesteding en buurtpunten

    Soms is er ondersteuning nodig in de vorm van dagbesteding. Dagbesteding is samen met een groep mensen ergens mee bezig zijn. Een buurtpunt is een plek waar dorp- of buurtbewoners van alle leeftijden elkaar kunnen ontmoeten en mee kunnen doen aan verschillende activiteiten.