Zoekresultaat 1 - 7 van 7 resultaten

 • Sloopmelding/-vergunning

  Als u een gebouw of een deel daarvan wilt slopen, hebt u meestal geen vergunning nodig. Wel moet u het melden als u meer dan 10 kubieke meter sloopafval verwacht. Of als er asbest vrijkomt, ook al is dit maar een klein beetje. U meldt de sloop via het Omgevingsloket. U kunt daar ook controleren of u toch een omgevingsvergunning voor slopen nodig hebt. Dit doet u tenminste 4 weken voor u wilt beginnen met slopen.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  U vraagt een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) aan als u door uw handicap niet ver kunt lopen of voor vervoer afhankelijk van anderen bent. De aangevraagde GPK is uitsluitend voor uzelf bedoeld.

 • Subsidie toerisme en recreatie

  Hebt u als stichting of een vereniging een goed idee om een toeristisch of recreatief project op te starten of een activiteit te organiseren? Meld uw idee via onderstaand formulier voor het aanvragen van een subsidie. Zo zetten we toeristisch-recreatief Drimmelen samen op de kaart.

 • Waarderingssubsidie vrijwilligersorganisaties

  De gemeente Drimmelen kent een groot aantal vrijwilligersorganisaties (verenigingen en stichtingen) in haar dorpen. Jaarlijks worden deze ondersteund met een waarderingssubsidie.

 • Starterslening

  Wilt u voor het eerste woning kopen maar kunt u niet genoeg hypotheek krijgen? Met een starterslening kunt u vaak net dat beetje extra lenen dat u nodig hebt om de woning te kopen.

 • Kind erkennen

  Bent u niet getrouwd en heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan heeft uw kind bij de geboorte wettelijk gezien alleen een moeder. Als u de wettelijke vader of duomoeder wilt zijn dan moet u het kind, bij voorkeur vóór de geboorte, erkennen.

 • Rijbewijs

  Een rijbewijs verlengen of uitbreiden met een categorie kan in het gemeentehuis of online via Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan of bent u uw rijbewijs kwijt, dan moet u altijd naar het gemeentehuis komen. Hiervoor maakt u een afspraak. Neem uw identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart) en een pasfoto in kleur mee.