Zoekresultaat 1 - 10 van 14 resultaten

 • Online rijbewijs verlengen of uitbreiden

  Wilt u het rijbewijs verlengen of heeft u er een extra categorie bij gehaald? Dan kunt u dit online aanvragen. U kunt het rijbewijs daarna afhalen bij het gemeentehuis. Dit kan zonder afspraak tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

 • Identiteitskaart

  Een identiteitskaart (ID-kaart) vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. U kunt hiervoor online een afspraak maken. Na 6 werkdagen kunt u uw ID-kaart afhalen. Een ID-kaart voor volwassenen is 10 jaar geldig. Een ID-kaart voor jongeren tot 18 jaar is 5 jaar geldig.

 • Afval brengen

  Afval dat niet bij u wordt opgehaald (zoals grofvuil), kunt u wegbrengen naar de milieustraat. Recyclebaar afval en snoeiafval kan naar het gratis deel van de milieustraat. U kunt een aanhangwagen lenen om uw afval weg te brengen.

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Bent u gehandicapt en kunt u uw auto niet dicht bij uw huis parkeren? Als u al een gehandicaptenparkeerkaart heeft, dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen.

 • Scootmobiel uitleenpunten

  Bent u minder goed ter been of krijgt u bezoek van iemand die niet zo goed kan lopen? Dan kunt u gratis een scootmobiel lenen.

 • Duurzaamheidslening

  U kunt als huiseigenaar een gunstige lening tot maximaal 15.000 euro aanvragen voor zonnepanelen of energiebesparende maatregelen aan uw huis. Daarvoor is de duurzaamheidslening.

 • Studietoeslag

  De studietoeslag is een inkomensondersteunende maatregel voor studenten en leerlingen, die door een structurele medische beperking niet kunnen bijverdienen naast de studie. Het is dan moeilijk om een bijbaan te hebben naast de studie of opleiding. Ook is de drempel om te lenen een stuk hoger dan voor studenten en leerlingen zonder arbeidshandicap, omdat de kans op een baan kleiner is. De studietoeslag is een extra steun in de rug en is niet bestemd voor bepaalde kosten. De studietoeslag is vrij besteedbaar.

 • Paspoort

  Een paspoort vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. U kunt hiervoor online een afspraak maken. Na 6 werkdagen kunt u uw paspoort ophalen bij de balie. Een paspoort voor volwassenen is 10 jaar geldig. Een paspoort voor jongeren tot 18 jaar is 5 jaar geldig.

 • Openingstijden en contact

  U kunt dagelijks op afspraak bij ons terecht. U kunt voor een aantal producten online een afspraak maken. Voor alle andere onderwerpen kunt u telefonisch een afspraak maken via (0527) 63 39 11.

 • Woo-verzoek indienen

  Iedereen heeft recht op toegang tot informatie van de overheid. Dit staat in de Wet open overheid (Woo). De Woo vervangt de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). U hebt bijvoorbeeld recht op informatie over het beleid en de besluiten van de gemeente. De gemeente informeert haar inwoners hierover via persberichten, huis-aan-huisbladen of de website. Wanneer u informatie wilt hebben die niet gepubliceerd is, dan kunt u deze informatie opvragen door een Woo-verzoek in te dienen bij de gemeente.