Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

 • Trouwen

  Om uw relatie officieel te maken kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U en uw partner hebben dan rechten en plichten naar elkaar. Trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten doet u bij de gemeente. In Nederland kunnen een man en een vrouw, twee mannen of twee vrouwen met elkaar trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heeft u allebei niet de Nederlandse nationaliteit en woont u allebei in het buitenland, dan kunt u niet trouwen in Nederland. Voordat u kunt trouwen, moet u melding voorgenomen huwelijk doen.

 • Klachten

  Bent u niet tevreden over de dienstverlening van de gemeente? Of de manier waarop een bestuurder of medewerker van de gemeente u heeft behandeld? Dan kunt u bij ons een klacht indienen.

 • Conceptaanvraag ruimtelijke plannen

  Conceptaanvraag van uw plan die afwijkt van een bestemmingsplan dat op dat moment geldt.

 • Compensatie van energiekosten

  Komt u financieel in de problemen door een hoge gasrekening? Misschien heeft u recht op de regeling energietoeslag voor de stijgende energierekening voor inwoners met een laag inkomen. De tweede regeling is een Landelijk Noodfonds, bedoeld voor mensen met een energierekening die meer is dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen.

 • Woo-verzoek

  Wij geven op verschillende manieren informatie over wat wij als gemeente doen. Wij doen dit bijvoorbeeld via persberichten en via de website overheid.nl. U kunt ons ook vragen om bepaalde documenten openbaar te maken. Dit heet een Woo-verzoek. Woo staat voor Wet open overheid.

 • Melding doen

  Is er in uw omgeving iets kapot of niet goed onderhouden? Of heeft u klachten over het groen en het snoeien in uw buurt?

 • Marktvergunning Westfriese markt

  In de zomermaanden wordt er op 10 donderdagen in het centrum van Schagen een gezellige markt georganiseerd. Deze nostalgische Westfriese markt is een uitbreiding op de weekmarkt in Schagen.

 • Regels, verordeningen en bekendmakingen

  Officiƫle publicaties van de gemeente staan op de landelijke website van de overheid. Het gaat om onder andere verordeningen, bekendmakingen, bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen en verkeersbesluiten.

 • Geregistreerd partnerschap

  Om uw relatie officieel te maken kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U en uw partner hebben dan rechten en plichten naar elkaar. Trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten doet u bij ons. In Nederland kunnen een man en een vrouw, twee mannen of twee vrouwen met elkaar trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heeft u allebei niet de Nederlandse nationaliteit? En woont u allebei in het buitenland? Dan kunt u geen geregistreerd partnerschap sluiten in Nederland. Van tevoren meldt u uw voornemen om een geregistreerd partnerschap aan te gaan.

 • Ongewenst gedrag van verhuurders melden

  Vanaf 1 juli 2023 geldt de Wet goed verhuurderschap. De wet is er om woningzoekenden, huurder en buitenlandse werknemers met een werk-huurcontract te beschermen. Volgens de wet moet elke gemeente een meldpunt hebben waar een huurder ongewenst gedrag van een verhuurder kan melden. Lees meer over de Wet goed verhuurderschap op de website van de Rijksoverheid.