Zoekresultaat 1 - 10 van 14 resultaten

 • Verhuurvergunning bij opkoopbescherming

  Vanaf 1 juli 2023 geldt de opkoopbescherming in Aalsmeer. Dit betekent dat een woning niet meer zomaar verhuurd kan worden. Wilt u een woning verhuren? Dan heeft u soms een verhuurvergunning nodig. Op deze pagina kunt u een verhuurvergunning online aanvragen.

  Wanneer geldt de opkoopbescherming?

  De opkoopbescherming geldt voor alle woningen in Aalsmeer waarbij de volgende voorwaarden gelden:

  • De akte van levering (sleuteloverdracht) van de woning valt tussen of op 1 juli 2023 en 31 december 2023 en had in dat jaar een WOZ-waarde van € 423.000,- of lager.
  • De akte van levering (sleuteloverdracht) van de woning valt in 2024 en had in dat jaar een WOZ-waarde van € 479.000,- of lager.
  • De akte van levering (sleuteloverdracht) van de woning was op of na 1 juli 2023.
  • De woning:
   • was in onverhuurde staat; of
   • is voor minder dan zes maanden in verhuurde staat bij akte van levering; of
   • werd al verhuurd met een verhuurvergunning. 

  De opkoopbescherming geldt tot vier jaar na de akte van levering. Valt de woning onder de opkoopbescherming? Dan mag de woning alleen worden verhuurd als er een verhuurvergunning wordt afgegeven. De WOZ-waarde van een woning is te vinden op de website van het WOZ-waardeloket.

  Blijft een afgegeven verhuurvergunning geldig?

  Heeft de vorige eigenaar een verhuurvergunning voor de woning? Controleer dan of u als nieuwe eigenaar deze verhuurvergunning kunt behouden. U kunt dat controleren onder de kop ‘Voorwaarden’. 

 • Klein evenement melden

  Voor een klein evenement zoals een straatfeest of buurtbarbecue, heeft u geen vergunning nodig. Een melding maken is vaak voldoende. Controleer eerst of het evenement aan de voorwaarden voor een melding voldoet. Maak de melding uiterlijk 15 werkdagen voordat het evenement plaatsvindt.

 • Meerjarig evenement melden

  Meld een jaarlijks terugkerend A-evenement altijd minimaal 8 weken van tevoren. Een melding doen kan als u een meerjarige evenementenvergunning heeft. 

  Heeft u nog geen meerjarige evenementenvergunning? Maak dan geen melding. Vraag eerst een (meerjarige) evenementenvergunning aan.

 • Aanmelden als stembureaulid of stemmenteller

  Wilt u helpen als stembureaulid of stemmenteller bij verkiezingen? Aanmelden kan op deze pagina. Voor de verkiezingen van het Europees Parlement kunt u zich aanmelden voor donderdag 6 en vrijdag 7 juni 2024.

  Wat doet een stembureaulid of teller?

  Vindt u het leuk om mensen te woord te staan, u nuttig te maken voor de gemeente Aalsmeer en te helpen tijdens verkiezingen? Dan is de gemeente naar u op zoek!

  Als stembureaulid levert u een belangrijke bijdrage aan de democratie. Samen met de andere leden van het stembureau zorgt u dat de verkiezingen goed en zo veilig mogelijk verlopen.

  Een lid van het stembureau helpt bijvoorbeeld bij het wijzen van kiezers op belangrijke informatie bij de ingang, het controleren van de identiteit van kiezers aan tafel of het beantwoorden van vragen bij de stembus. Een teller helpt mee met het tellen van de stemmen.

  Wilt u meer weten? Op de pagina Wat doet een stembureaulid vindt u welke functies er zijn en wat u precies gaat doen. Voor de Tweede Kamer verkiezingen kunt u zich aanmelden voor donderdag 6 en/of vrijdag 7 juni 2024. U krijgt er ook een vergoeding voor.

 • Ondersteuningsverklaring afleggen voor verkiezingen Europees Parlement

  Een politieke partij of groepering die mee wil doen aan de verkiezingen heeft soms ondersteuningsverklaringen nodig. Met een ondersteuningsverklaring maakt u de deelname van een politieke partij of groepering aan een verkiezing mogelijk.

  Een ondersteuningsverklaring is nodig voor een partij of groepering die:

  • voor het eerst meedoet aan de verkiezingen
  • bij de vorige verkiezingen geen zetel behaald heeft
  • geen partijnaam geregistreerd heeft (blanco lijst)

 • Stemmen voor Europees Parlement

  Op donderdag 6 juni 2024 kunt u stemmen voor het Europees Parlement. U mag alleen stemmen met een stempas en een geldig identiteitsbewijs. Uw identiteitsbewijs mag op de dag van de stemming maximaal 5 jaar verlopen zijn.

  U ontvangt de stempas van de gemeente waar u op 23 april 2024 stond ingeschreven. U ontvangt de stempas uiterlijk donderdag 23 mei 2024.

 • Tweede of zakenpaspoort aanvragen

  Als u vaak naar het buitenland gaat, kunt u een tweede paspoort nodig hebben. Dit kan nodig zijn in de volgende situaties:

  • U bezoekt vaak landen die een conflict met elkaar hebben. Het kan dan gebeuren dat u problemen krijgt met de stempels in uw paspoort.
  • U reist vaak naar landen waar u een visum voor nodig heeft. Het kan dan voorkomen dat u door de visumaanvraag niet op tijd uw paspoort terug heeft, omdat het paspoort nog bij de ambassade ligt.

  Een tweede paspoort is twee jaar geldig. U kunt geen derde paspoort aanvragen. Een tweede Nederlandse identiteitskaart is ook niet mogelijk.

 • Evenementenvergunning

  Om een evenement te organiseren is vaak een vergunning nodig. U vraagt de vergunning online aan.

  Vergunning of melding: risicoscan

  Of een vergunning nodig is voor een evenement hangt af van verschillende onderdelen. Om erachter te komen of u een vergunning moet aanvragen, vult u de risicoscan in. De risicoscan helpt ook om te bepalen hoe risicovol een evenement is. U ziet na het invullen ervan in welke categorie het evenement valt. De definitieve categorie wordt vastgesteld door de gemeente. Dat gebeurt als de vergunningsaanvraag of melding wordt behandeld. U voegt de ingevulde risicoscan toe aan uw aanvraag.

  De risicoscan is een Excel-bestand en bestaat uit twee delen:

  1. Vul het tabblad ‘Risicotabel’ in. Per onderdeel vult u een 0 of een 1 in. 0 betekent niet van toepassing, 1 betekent wel van toepassing.
  2. Ga naar tabblad ‘Resultaatblad Aalsmeer’ en bekijk in welke categorie uw evenement valt. Valt uw evenement in categorie A, B of C? Dan heeft u een vergunning nodig. Vul de naam, datum en locatie van het evenement in. Geef eventueel een toelichting.

  Komt u na het invullen van de risicoscan uit op een klein evenement in klasse 0? Controleer op de pagina Klein evenement melden of een melding volstaat, of dat u toch een vergunning nodig heeft.

  Categorieën evenementen

  Er zijn 4 categorieën evenementen:

  • Klein evenement: categorie 0-evenement.
  • Regulier evenement: categorie A-evenement, evenementenvergunning nodig
  • Aandacht evenement: categorie B-evenement, evenementenvergunning nodig
  • Risico evenement: categorie C-evenement, evenementenvergunning nodig

 • Bezwaarschrift indienen

  Bent u het niet eens met een beslissing van het College van burgemeester en wethouders, de burgemeester of van de gemeenteraad (ook wel ‘bestuursorgaan’ genoemd)? Dan kunt u in veel gevallen bezwaar maken en uitleggen waarom u dat doet. Dan wordt de zaak nog eens bekeken. De procedure is geregeld in de Algemene wet bestuursrecht.

  Bezwaar bij belastingaanslag en WOZ-waarde

  Niet eens met een belastingaanslag of waardebeschikking over de WOZ, OZB of rioolrecht? Dien geen bezwaar in via deze pagina. Ga voor meer informatie naar bezwaar maken bij een gemeentelijke belasting of waardebeschikking.

 • Iemand machtigen om voor u te stemmen bij verkiezingen

  Als u zelf niet kunt stemmen, dan kunt u iemand machtigen. Dat betekent dat u iemand anders toestemming geeft om voor u te stemmen. Dat heet een volmacht. Iemand machtigen regelt u via uw stempas, online of schriftelijk.