Zoekresultaat 1 - 10 van 22 resultaten

 • Studeren met een beperking (Studietoeslag)

  Door een lichamelijke of psychische beperking kan het lastig zijn om naast je studie een bijbaantje te hebben. Daarom kunnen we je een steuntje in de rug bieden met een maandelijks bedrag, de studietoeslag.

 • Tijdelijk Noodfonds Energie

  Heeft u een laag inkomen en hoge energiekosten? Heeft u moeite om de energierekening te betalen ook al heeft u een energietoeslag ontvangen van de gemeente? Het Tijdelijk Noodfonds Energie kan eventueel een deel van uw energierekening betalen. Voorwaarden en aanvragen Op de website www.noodfondsenergie.nl kunt u nagaan of u gebruik kunt maken van het Noodfonds. Let op: u kunt…

 • Bijstandsuitkering voor jongeren

  Ben je tussen de 18 en 27 jaar en heb je geen of te weinig werk? Dan kun je bij ons een bijstandsuitkering aanvragen. Je hebt wel eerst 4 weken naar werk gezocht of gekeken of je een opleiding kunt doen.

 • Fraude melden

  Heeft u het vermoeden dat iemand in uw omgeving fraudeert met een uitkering, Wmo of jeugdzorg? Dan kunt u (anoniem) online of telefonisch een melding doen. Een melding wordt altijd vertrouwelijk behandeld.

 • Huwelijk of geregistreerd partnerschap regelen

  Van harte gefeliciteerd met uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Voor de invulling van uw dag heeft u veel zaken te regelen. Uw huwelijk of geregistreerd partnerschap regelt u in de gemeente waar u wilt gaan trouwen of uw geregistreerd partnerschap wilt laten registreren.

 • Individuele inkomenstoeslag

  Heeft u langdurig een laag inkomen? Dan heeft u misschien recht op deze toeslag. Het is extra geld dat u mag uitgeven aan kosten die u nodig vindt. Deze inkomenstoeslag is er niet alleen voor mensen met een uitkering. Ook als u een laag salaris heeft, kunt u het aanvragen. Kijk hieronder of u voldoet aan de voorwaarden.

 • Bijstandsuitkering

  Heeft u geen werk of niet genoeg werk? En heeft u niet genoeg geld om van te leven? Heeft u ook geen uitkering? Dan heeft u misschien recht op een bijstandsuitkering. Deze uitkering vult uw inkomen aan. Ondertussen laat u zien dat u alles doet om zo snel mogelijk weer een baan te vinden.

 • Hulp of zorg nodig? (Aanmeldpunt Wmo)

  De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is bedoeld om inwoners hulp te bieden. Door deze hulp kunnen inwoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen en mee doen in de maatschappij. Veel inwoners redden zichzelf prima of krijgen hulp van mensen uit hun omgeving. Er zijn veel voorzieningen beschikbaar. Denk aan hulp in het huishouden, een rolstoel, collectief vervoer, een scootmobiel of aanpassing aan uw auto, hulpmiddelen of aanpassing in uw woning, persoonlijke begeleiding of dagopvang. Zo kunt u met wat hulp in uw eigen huis blijven wonen. Ook zijn er organisaties die u kunnen helpen. Denk hierbij aan een klussendienst of maaltijdservice.

 • Bijzondere bijstand voor kosten rechtsbijstand

  Als u een juridisch probleem heeft dat u niet zelf kunt oplossen en waarbij u hulp van een mediator of advocaat niet kunt betalen, dan betaalt de overheid soms mee aan de kosten. Dit heet gesubsidieerde rechtsbijstand.

 • Wijkteams

  In Albrandswaard zijn diverse wijkteams actief. Als u informatie, advies en/of ondersteuning nodig heeft op het gebied van opvoeden, welzijn, zorg, werk en inkomen kan het wijkteam u ondersteunen. In de wijkteams werken deskundigen op het gebied van onder andere opvoedvragen, ouderenproblematiek, wonen, mantelzorg, werk, eenzaamheid, verslaving, schulden en huiselijk geweld. De medewerker van het wijkteam ondersteunt u bij het…