Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

 • Rioolverstopping

  De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer en onderhoud van het gemeentelijk rioolstelsel in het openbaar gebied. De eigenaar van de woning of bedrijf is zelf verantwoordelijk voor de aanleg, het beheer en onderhoud van de (huis) aansluitingen van de rioolleidingen op het eigen perceel, in en rond de woning en/of het bedrijf.

 • Jong en andere jongeren leren kennen

  Voor jongeren in Berkelland is er jongerenorganisatie Jimmy's in Neede, Eibergen en Borculo.

 • Paspoort aanvragen

  Het aanvragen en ophalen van een paspoort of identiteitskaart doet u zelf. U doet dit bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

 • Paasvuur

  Het paasvuur is een traditioneel evenement waar jaarlijks veel mensen van genieten. Wij willen deze paasvuurtraditie behouden. Maar we dragen met elkaar ook de verantwoordelijkheid om goed te zorgen voor onze natuur. De kans is groot dat een paasvuur door kan gaan, maar de beoordeling is altijd maatwerk. U kunt uw paasvuur alvast melden. Een paasvuur kan 1e of 2e…

 • Subsidieregeling coaching Vitaliteitsprogramma Verblijfsrecreatie Achterhoek

  Verblijfsrecreatieondernemers kunnen via het Vitaliteitsprogramma Verblijfsrecreatie Achterhoek een subsidieaanvraag doen.

 • Subsidies voor sloop bijgebouwen

  Op deze pagina vindt u informatie over 2 subsidieregelingen voor de sloop van gebouwen in het buitengebied van Berkelland. Beide kennen verschillende voorwaarden en vergoedingen. De subsidieregeling groen voor rood gaat over de sloop van gebouwen in combinatie met de aanleg van natuur en/of landschapselementen. Bij de subsidieregeling sloop overtollige bebouwing is de aanleg van natuur en/of landschapselementen geen voorwaarde.

 • Agenda met activiteiten in Berkelland

  Kijk eens op berkellandactief.nl. Organisaties en verenigingen uit Berkelland plaatsen hier zelf allerlei activiteiten.

 • Ruimtelijke plannen ter inzage

  Een ruimtelijk plan doorloopt een aantal fases: voorontwerp, ontwerp en vaststellen. Daarna treedt het plan (onherroepelijk) in werking.

 • Wet goed verhuurderschap

  Vanaf 1 juli 2023 geldt de Wet goed verhuurderschap. Deze wet moet ongewenst gedrag van verhuurders voorkomen. Zoals te hoge borg vragen, oneerlijke servicekosten rekenen, discrimineren en bedreigen. In de Wet goed verhuurderschap staan regels waaraan verhuurders zich moeten houden. Werken verhuurders niet volgens die regels? Dan kan de gemeente een waarschuwing of boete geven. Ook kunnen huurders ongewenst gedrag…

 • Ongewenst gedrag van verhuurders melden

  Zoekt of huurt u een woning van een verhuurder? En vindt u dat de verhuurder discrimineert of bedreigt? Te hoge borg vraagt of oneerlijke servicekosten rekent? Dan kunt u ongewenst gedrag van verhuurders melden. Voor wie U kunt ongewenst gedrag van een verhuurder melden als:  u een particuliere huurwoning zoekt (niet van een woningcorporatie) u een woning huurt van een…