Zoekresultaat 1 - 10 van 67 resultaten

 • Subsidie Toegepaste Technologie en Creativiteit

  De subsidie Toegepaste Technologie en Creativiteit (TTC) is voor activiteiten gericht op het toepassen van (creatieve) technologie in de praktijk, waarmee gewerkt wordt aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Dit wordt 'Tech for Good' genoemd. De subsidie TTC is onderdeel van een jaarprogramma. Als een aanvraag wordt goedgekeurd ontvangt men de subsidie en neemt men deel aan enkele activiteiten die gedurende het jaar worden georganiseerd. De activiteiten zijn gericht op kennisdeling, business development en leren van elkaar. Dit wordt in overleg met de groep verder ingevuld.

 • Hulp bij toeslagenaffaire

  De Belastingdienst is te streng geweest met het terugvragen van kinderopvangtoeslag. Dit staat bekend als de ‘toeslagenaffaire’. Bent u een gedupeerde van de toeslagenaffaire? Dan komt u in aanmerking voor de herstelregeling van de Belastingdienst. De gemeente kan u helpen, als u meer hulp nodig heeft.

 • Identiteitskaart inwoner Breda

  Een identiteitskaart vraagt u aan bij de gemeente. Maak hiervoor een afspraak. U betaalt bij de aanvraag. U haalt de identiteitskaart na 6 werkdagen persoonlijk af, tijdens openingstijden bij balie 10. Een afspraak is niet nodig.

 • Bestemmingsplan

  In een bestemmingsplan staat wat er in een gemeente met de ruimte mag gebeuren. Het bepaalt wat er in een bepaald gebied mag worden gebouwd of verbouwd en hoe de grond en de gebouwen mogen worden gebruikt.

 • Tijdelijke Parkeervergunning

  Bedrijven die voor werkzaamheden in een vergunninggebied een auto nodig hebben, of bewoners die gaan verhuizen van of naar een vergunninggebied, kunnen een Tijdelijke Parkeervergunning aanvragen. Per voertuig heeft u een vergunning nodig. U vraagt de vergunning aan in het P-loket.

 • Subsidie Schoon je gevel op

  Eigenaren van panden in de Ginnekenstraat kunnen subsidie aanvragen om (in overleg met de ondernemers) de gevels van hun panden op te schonen. Hierbij worden overtollige reclame en andere elementen verwijderd.

 • Ontheffing verkeersregels

  Een ontheffing verkeersregels (rvv) vraagt u aan als u met een (vracht)auto moet parkeren of rijden, op een plek waar dat verboden is. Bijvoorbeeld voor het uitvoeren van noodzakelijke werkzaamheden, of omdat de plaats waar u moet komen anders niet bereikbaar is. Houd rekening met de afhandeltijden.

 • Subsidie Geweld in afhankelijkheidsrelaties

  Een aantal organisaties kan subsidie aanvragen voor op het voorkomen, signaleren, stoppen en duurzaam oplossen van verschillende geweldsvormen en acute en niet-acute crises.

 • Hulp bij geldzorgen of schulden

  Heeft u geldzorgen of schulden? Wilt u schulden voorkomen? En wilt u met iemand praten voor advies en over de mogelijkheden van hulp bij uw geldzorgen? Meldt u dan online aan. U vermeldt bij de aanmelding uw financiële situatie en u beschrijft uw hulpvraag.

 • Melden plaatsen bouwobject

  Moet u iets op openbare grond zetten voor bouw- of sloopwerk? Dan moet u dit minimaal 7 dagen vooraf bij de gemeente melden.