Zoekresultaat 1 - 10 van 58 resultaten

 • Exploitatievergunning Horeca

  Voor horeca zonder alcohol heeft u in sommige straten van Breda een exploitatievergunning nodig. Deze vergunning vraagt u aan bij de gemeente.

 • Zienswijze ruimtelijk plan indienen

  Wilt u reageren op een besluit op een ruimtelijk plan dat de gemeente nog moet nemen? In bepaalde gevallen kunt u dan een zienswijze indienen.

 • Identiteitskaart inwoner Breda

  Een identiteitskaart vraagt u aan bij de gemeente. Maak hiervoor een afspraak. U betaalt bij de aanvraag. U haalt de identiteitskaart na 6 werkdagen persoonlijk af, tijdens openingstijden bij balie 10. Een afspraak is niet nodig. U heeft 3 maanden om uw identiteitskaart op te halen.

 • Subsidie Geweld in afhankelijkheidsrelaties

  Een aantal organisaties kan subsidie aanvragen voor op het voorkomen, signaleren, stoppen en duurzaam oplossen van verschillende geweldsvormen en acute en niet-acute crises.

 • DigiD aanvragen vanuit het buitenland

  Als u in het buitenland woont en beschikt over een BSN, kunt u gratis een DigiD aanvragen bij digid.nl. Activeren van uw DigiD doet u daarna bij de gemeente. Maak hiervoor een afspraak.

 • Uittreksel basisregistratie personen

  Een uittreksel basisregistratie personen (BRP) is een verklaring van de gemeente dat u in Breda woont. Op het standaard uittreksel staan uw naam, voornamen, adres, woonplaats, geboortedatum en geboorteplaats. Een uittreksel op een werkdag vóór 12 uur digitaal aangevraagd, wordt dezelfde werkdag per post aan u verzonden. Aanvragen na dit tijdstip worden de volgende werkdag verzonden. Voor de bezorgdatum zijn we afhankelijk van de postbezorging.

 • Pacht agrarische percelen

  U als agrarische ondernemer kunt inschrijven voor het pachten van vier agrarische percelen. Er zijn drie percelen (cluster 479) gelegen aan de Veenstraat te Bavel waar alleen graslandteelt is toegestaan. Daarnaast is er één perceel (cluster 478) gelegen aan de Seminarieweg te Bavel, in de buurt van het Jeka-terrein. De te pachten percelen zijn gegroepeerd in twee clusters. Inschrijving is alleen mogelijk voor beide clusters samen.

 • Parkeren op eigen terrein (POET)

  Parkeren op eigen terrein (POET) is bijvoorbeeld een garage, carport, aangelegde (parkeer)plaats op eigen terrein of een oprit.

 • Verkoop bij openbare inschrijving: Calandstraat

  Informatie en mogelijkheid tot inschrijving op de aanstaande verkoop van een specifieke locatie

 • Alcoholwetvergunning paracommercieel

  Niet-commerciële inrichtingen van bijvoorbeeld verenigingen en stichtingen die horeca-activiteiten uitvoeren (bijvoorbeeld wijk- en buurthuizen, culturele centra en kantines van sportverenigingen)hebben een alcoholwetvergunning nodig.