Zoekresultaat 1 - 10 van 11 resultaten

 • Herinrichting Bosboomgaard

  Binnenkort start de herinrichting. Ter voorbereiding zijn de knotten geknot om te voorkomen dat er vogels in gaan broeden en er is een quickscan flora en fauna gemaakt. Beschermde flora en fauna, zoals vogels of andere dieren of planten, mogen nooit worden verstoord of vernietigd.

 • Rijbewijs online verlengen

  U kunt uw rijbewijs verlengen, een categorie laten toevoegen of een her-afgifte na opheffing ongeldigverklaring online regelen. Let op: Vraagt u het rijbewijs voor de 1ste keer aan of wilt u een buitenlands rijbewijs omwisselen? Dit kan helaas niet online, maar moet u regelen bij de balie van het stadskantoor.

 • Achternaam kind kiezen

  Bij de geboorte van uw eerste kind kiest u welke achternaam uw kind krijgt. Uw eigen achternaam, die van uw partner of een combinatie.

 • Container, steiger, hoogwerker

  U mag niet zomaar de weg, de stoep of een gedeelte ervan gebruiken. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van een steiger, container, bouwmaterialen of een reclamebord. Voor de binnenstad gelden soms andere regels dan voor andere wijken.

 • Woo-verzoek

  Wilt u bestaande documenten openbaar zien voor iedereen, dan dient u een Woo-verzoek in.

 • Het proces van ombuigen en bezuinigen

  Culemborg heeft jarenlang geïnvesteerd om de stad te maken tot wat die nu is. En we hebben nog veel meer plannen om de stad mooier te maken. Tegelijkertijd is er ook geld nodig voor renovatie/nieuwbouw van scholen, onderhoud van sportaccommodaties en duurzaamheid. Bovendien moeten we rekening houden met gevolgen van de vergrijzing. Voor al deze investeringen is er te weinig geld. Zeker als de bijdrage van het Rijk kleiner wordt (vanaf 2026). We moeten dus zoeken naar mogelijkheden om taken anders te doen, samen te voegen of niet meer te doen.

 • Lekpoort

  De Lekpoort brug, gelegen tussen het kruispunt Kleine Buitenom/Beusichemsedijk en Havendijk nr. 23, wordt afgesloten vanaf woensdag 10 april 2024 om 7:00 uur tot 19 april 2024 om 16:30 uur. Dit biedt een uitgelezen kans om niet alleen de brug te verbeteren, maar ook de entree naar onze binnenstad aantrekkelijker te maken.

 • Evenement organiseren

  Wilt u een groot evenement organiseren? Zoals een optocht, festival of sportwedstrijd op de openbare weg? Dan heeft u een evenementenvergunning nodig.

 • Noodopvang

  Vanaf januari 2024 beschikt de gemeente Culemborg over een doorstroomlocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Deze noodopvang is gevestigd op het bedrijventerrein aan de Bellweg.

 • Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

  Als u de gemeentelijke belastingen niet kunt betalen is het mogelijk kwijtschelding aan te vragen. Dit geldt ook voor kleine zelfstandigen. Of u kwijtschelding kunt krijgen hangt af van uw persoonlijke en financiële omstandigheden. De voorwaarden worden regelmatig aangepast. Wij adviseren u daarom altijd een aanvraag te doen. Is uw aanvraag in het verleden afgewezen dan komt u nu wellicht toch in aanmerking voor kwijtschelding.