Zoekresultaat 1 - 10 van 17 resultaten

 • Energietoeslag

  Door de stijging van de energiekosten komen veel mensen met een laag inkomen in de problemen. De Rijksoverheid heeft geld beschikbaar gesteld en helpt deze inwoners met een eenmalig bedrag per huishouden. Mensen met een uitkering krijgen dit bedrag automatisch. Heeft u geen uitkering, maar wel een laag inkomen? Dan kunt online het aanvraagformulier invullen en daarmee de energietoeslag aanvragen. Dit kunt u doen door te klikken op het woord aanvraagformulier. Twijfelt u of u recht heeft op de energietoeslag? Lees dan de informatie op deze pagina goed door. Neem bij vragen contact op met Schakel (zie ‘hulp nodig’).

 • Bekendmaking voorgenomen uitgiften

  Via deze pagina vindt u meer informatie over bekendmakingen van gemeentelijke onroerende zaken.

 • Subsidieregeling Groene Cheque

  De gemeente Dinkelland stimuleert lokale energie-initiatieven van inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit Dinkelland. Daarom is er de Groene Cheque. De Groene Cheque kan worden ingezet voor ideeën om energie te besparen of duurzaam op te wekken. Per idee is maximaal € 3.500,- beschikbaar. Er geldt een aantal voorwaarden voor de Groene Cheque.

 • Evenementenvergunning

  Een vergunning voor een groot en klein evenement

 • Kwijtschelding

  Wanneer u niet in staat bent een belastingaanslag te betalen, kan deze onder bepaalde voorwaarden geheel of gedeeltelijk kwijtgescholden worden.

 • Ruimtelijke plannen ter inzage

  ruimtelijke plannen

 • Melding risico kwaliteit of veiligheid kinderopvang

  Maakt u zich als ouder, pedagogisch medewerker, buur of anderszins zorgen over de kwaliteit of de veiligheid van de kinderopvang bij een bepaalde instelling? Dan kunt u dat melden bij de gemeente of de GGD.

 • Verkiezingen 2024

  Donderdag 6 juni 2024 is de verkiezing voor het Europees Parlement. In aanloop naar deze verkiezingen vindt u op deze pagina alle informatie die u nodig heeft om straks uw stem te kunnen uitbrengen.

 • Forensenbelasting

  U betaalt forensenbelasting als u meer dan 90 dagen een gemeubileerde woning beschikbaar heeft voor uzelf of uw gezin, terwijl uw hoofdverblijf in een andere gemeente is gevestigd. Het daadwerkelijk gebruik maken van de woning gedurende een periode van negentig dagen is niet noodzakelijk. Met deze belasting betaalt u mee aan de voorzieningen die de gemeente verzorgt.

 • Alcoholvergunning

  U wilt een horecabedrijf beginnen (bijvoorbeeld een café, restaurant of kantine bij een sportvereniging of buurthuis) en u wilt alcoholhoudende dranken verstrekken? (voorheen drank- en horecavergunning)