Zoekresultaat 1 - 10 van 45 resultaten

 • Gebruik achternaam veranderen

  U staat met uw eigen achternaam ingeschreven bij de gemeente. U kunt ervoor kiezen om een andere naam te gebruiken: als u gaat trouwen als u een geregistreerd partnerschap aangaat als u gaat scheiden

 • Graafmelding

  Wilt u met een graafmachine werkzaamheden uitvoeren in een ondergrond waarin kabels en leidingen liggen? U moet dan van tevoren een graafmelding doen bij het Kadaster. Na de graafmelding krijgt u informatie over de kabels en leidingen in de grond waar u wilt graven. U hebt deze informatie nodig om graafschade aan de kabels en leidingen te voorkomen.

 • Briefadres

  Een briefadres is het adres van iemand met wie u afspreekt dat deze uw post ontvangt en aan u doorgeeft. U blijft zo schriftelijk bereikbaar voor de gemeente en andere overheidsinstanties.

 • Verklaring van huwelijksbevoegdheid

  Een verklaring huwelijksbevoegdheid is een internationaal document dat soms nodig is als u wilt trouwen in het buitenland. Het document verklaart dat u volgens de Nederlandse wet met elkaar mag trouwen. Vraag goed na bij de buitenlandse instantie die uw huwelijk sluit, welke documenten zij van u nodig hebben. De verklaring huwelijksbevoegdheid kunt u alleen op afspraak aanvragen.

 • Identiteitskaart

  Een identiteitskaart is een document waarmee u binnen Europa kunt reizen. Daarnaast is het een document waarmee u zich in Nederland kunt legitimeren. Vanaf 14 jaar is iedereen dat verplicht. Tot en met 17 jaar is een identiteitskaart 5 jaar geldig. Vanaf

 • Belasting betalen

  Hoe betaalt u de gemeentelijke belastingen? In 2 termijnen, via internet bankieren, een overschrijvingskaart van uw bank of met iDEAL via de digitale belastingbalie. Via automatische incasso in maximaal 8 termijnen.

 • Omgevingsvergunning aanvragen

  Een omgevingsvergunning is een vergunning voor verschillende activiteiten, zoals o.a. bouwen, kappen, slopen, uitweg, milieu, monumenten.

 • Vluchtelingenpaspoort

  Een vluchtelingenpaspoort is een Nederlands reisdocument voor vluchtelingen. Het is ook een legitimatiebewijs. U kunt ermee naar landen buiten Nederland reizen. Als vluchteling kunt u er niet mee naar uw land van herkomst reizen.

 • Vertrek naar het buitenland

  Gaat u voor langere tijd in het buitenland wonen, dan emigreert u. U moet dit binnen 5 dagen vóór uw vertrek melden aan de gemeente. Er is sprake van emigratie als u verwacht minimaal 8 maanden binnen 1 jaar in het buitenland te verblijven.

 • Paspoort, tweede

  Een tweede paspoort, is net als uw eerste paspoort, over de hele wereld geldig. Wanneer u vaak op reis bent voor uw werk of privé en meerdere landen bezoekt, is het handig om een tweede paspoort te hebben.