Zoekresultaat 1 - 10 van 58 resultaten

 • Stadsgesprek koloniaal en slavernijverleden

  Op 27 januari is de bundel ‘Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda - een verkenning’ uitgebracht. Deze historische verkenning levert nieuwe kennis op. Misschien heeft u hier vragen over zoals: "Hoe gaan we nu verder? Waarom moeten we het nu nog over het slavernijverleden hebben? Moet ik me nu schuldig voelen?" De gemeente Gouda organiseert stadsgesprekken over het koloniaal en slavernijverleden van…

 • Havens en aanlegplaatsen

  Gouda ligt centraal aan de Hollandse IJssel en de Gouwe. U kunt Gouda ook per boot bezoeken. Op deze pagina vindt u daarover meer informatie.

 • Melding geluidsoverlast

  Geluidsoverlast is erg vervelend. Heeft u last van geluidsoverlast? Dan kunt u dit melden bij de Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH).

 • Verzoek maaien

  Binnen Gouda wordt in de groenstroken onderscheid gemaakt tussen bermen en gazon. Als u het idee heeft dat een grasstrook of -veld bij u wordt vergeten met maaien, dan kunt u dit melden via een melding openbaar gebied.

 • Uw hond

  Lekker erop uit met uw hond? Iedereen kan hiervan genieten, zonder dat honden- en niet-hondenbezitters hier overlast van ervaren of zich ergeren. De gemeente heeft daarvoor een aantal regels opgesteld.

 • Rijbewijs omwisselen

  Heeft u een buitenlands rijbewijs omdat u bijvoorbeeld een tijd in het buitenland heeft gewoond? Komt u weer in Nederland wonen? Dan kunt u uw buitenlands rijbewijs bij de gemeente omwisselen naar een Nederlands rijbewijs.

 • Rioolonderhoud

  De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het hoofdrioolstelsel. Daaronder vallen ook alle rioolgemalen, rioolpompen en de aansluitpunten.  

 • Melding wijziging leidinggevende horeca

  Heeft u een alcoholvergunning of een exploitatievergunning en neemt u een nieuwe leidinggevende aan? Dan moet u dit bij de gemeente melden. U ontvangt een bevestiging van de gemeente. Daarna mag de nieuwe leidinggevende aan het werk. Deze wacht ondertussen op de controle van de gemeente of hij aan alle voorwaarden voor leidinggevenden in een horecabedrijf voldoet. Als dat zo…

 • WOZ-waarde

  De Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR) bepaalt namens de gemeente elk jaar de waarde van uw woning, gebouw of grond. Dit heet de ‘waardering onroerende zaken (WOZ)’. De WOZ-waarde is de geschatte marktwaarde van uw woning. Wij gebruiken deze waarde om te bepalen hoeveel onroerende zaakbelasting (OZB) u moet betalen.

 • Melding speelplekken

  Wanneer er iets mis is met een speelplek in de stad kunt u dat bij de gemeente melden. Dit gaat bijvoorbeeld om een kapot toestel of wanneer u overlast heeft van mensen in de speeltuin.