Zoekresultaat 1 - 10 van 159 resultaten

 • Milieuvergunning aanvragen of melden

  Als ondernemer hebt u te maken met milieuvoorschriften voor uw bedrijf. Voor sommige bedrijfsactiviteiten moet u een melding doen of een vergunning aanvragen. Voorbeelden: de uitstoot van gassen, afvoer van vuil water, geluid, opslag of afvoer van afvalstoffen en opslag of verkoop van vuurwerk. Hoe zit het met uw bedrijfsactiviteiten?

 • Toegankelijkheidsverklaring

  De gemeente Groningen wil dat iedereen alle informatie en diensten op deze website gemakkelijk kan lezen en gebruiken. Daarom werkt de gemeente constant aan het verbeteren van de toegankelijkheid van gemeente.groningen.nl.

 • Informatie Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

  Kinderopvang is leuk en leerzaam voor kinderen. Ze leren samen spelen, worden uitgedaagd en spelenderwijs voorbereid op de basisschool. De kosten van kinderopvang en eventuele tegemoetkomingen verschillen per opvangorganisatie en zijn afhankelijk van uw inkomen.

 • Groninger Ondernemersregeling (programma's)

  Voor onze Groninger Ondernemersregeling (voucherregeling) zijn wij op zoek naar organisaties die opleidingsprogramma's (willen gaan) aanbieden voor ondernemers. Deze organisaties hebben daarvoor goedkeuring (accreditatie) nodig van de provincie Groningen. De geaccrediteerde programma's komen op een lijst. Ondernemers kunnen van deze goedgekeurde lijst zelf het programma kiezen dat hen verder helpt en daarbij vergoeding krijgen in de kosten.

 • Bedrijvenverenigingen en ondernemersnetwerken

  Wilt u als ondernemer contact leggen met andere ondernemers in de gemeente Groningen en de rest van Noord-Nederland? Er is een flink aantal actieve verenigingen en netwerken voor ondernemers.

 • Burgemeester Koen Schuiling

  Contactgegevens, portefeuille en foto's van burgemeester Koen Schuiling.

 • Verhuurvergunning studenten aanvragen

  Verhuurders van kamers of appartementen aan studenten in Groningen hebben sinds 1 januari 2019 een verhuurdersvergunning nodig. Dit geldt ook voor bureaus die bemiddelen in woonruimte voor studenten.

 • Cultuursubsidies

  Organiseert u een cultureel project of culturele manifestatie? Dan kunt u een (eenmalige) subsidie aanvragen bij de gemeente.

 • Wijk- en dorpswebsites

  Diverse wijken en dorpen hebben hun eigen website in de gemeente Groningen.

 • Bekendmakingen vastgoed

  De gemeente verkoopt regelmatig vastgoed. Bijvoorbeeld woningen, bedrijfsgebouwen of maatschappelijke voorzieningen. Het kan ook gaan om onbebouwde stukken grond.