Zoekresultaat 1 - 10 van 112 resultaten

 • Kamperen, gelegenheid geven tot

  Wilt u gelegenheid geven tot kamperen? Dan hebt u daarvoor meestal een ontheffing of een vergunning nodig.Voor elke vorm van kamperen gelden algemene voorschriften. Daarnaast kan de gemeente ook bijzondere voorschriften geven.

 • WOZ (Waardering Onroerende Zaken)

  De afkorting WOZ betekent: waardering onroerende zaken. Ook bedrijfspanden, kavels en andere gebouwen zoals scholen of verenigingsgebouwen worden gewaardeerd. Deze waarde wordt gebruikt voor het bepalen van de hoogte van verschillende belastingen. Bekijk hieronder de uitlegvideo: Wat is de WOZ-waarde?

 • Begraafplaats, onderhoudskosten

  De gemeente Hengelo heeft twee begraafplaatsen: aan de Deurningerstraat en aan de Oldenzaalsestraat. Heeft u een grafruimte op één van deze begraafplaatsen? Dan moet u ook meebetalen aan het algemene onderhoud van de begraafplaats.

 • Hengelo in cijfers

  Hoeveel mensen wonen er in mijn buurt? Hoeveel verdienen we in onze wijk? Hoe zat dat een paar jaar geleden? Hoe veilig is mijn woonomgeving? Met ruim 82.000 inwoners is Hengelo de op één na grootste stad van Twente. Een stad die voortdurend in beweging is. Op Kennispunt Twente vindt u veel informatie...

 • Paspoort en identiteitskaart

  Met een paspoort of een identiteitskaart kunt u zich legitimeren en u kunt ermee reizen. Een identiteitskaart is geldig in bijna heel Europa. Met een paspoort kunt u de hele wereld over reizen. Iedereen vanaf 14 jaar moet een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen als de overheid daarom vraagt. Het...

 • Begraaf- en gedenkplaatsen

  Beide begraafplaatsen zijn dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Het zijn bijzonder mooie en groene parken, die rust en respect uitstralen. De begraafplaatsen bieden niet alleen gelegenheid tot begraven. Ook na een crematie zijn er verschillende mogelijkheden om een overledene te herdenken.

 • Veilig uitgaan

  De Hengelose binnenstad heeft regionale aantrekkingskracht. De toeloop is groot en dat heeft gevolgen voor vandalisme, overlast, diefstal en geweld. Iedereen is erbij gebaat dat uitgaan in Hengelo veilig is.

 • Energie besparen

  De omschakeling naar het gebruik van duurzame energie vraagt grote aanpassingen in de hele energieketen, van opwek tot gebruik. Van belang is om in eerste plaats de energievraag zo klein mogelijk te maken. We moeten eerst energie gaan besparen waar dat kan. Zo hebben we ook zo min mogelijk zonnepanelen,...

 • Brandveilig gebruik van gebouwen

  Deze regels gelden voor het gebruik van alle gebouwen. Voor bepaalde vormen van gebruik is een omgevingsvergunning of een melding voor brandveilig gebruik nodig.

 • Leerplicht

  In Nederland willen wij graag dat kinderen hun talenten kunnen ontwikkelen en hun mogelijkheden benutten. Onderwijs is daarbij heel belangrijk. Zo belangrijk dat kinderen in Nederland wettelijk verplicht zijn om onderwijs te volgen. Verzuimen van school mag niet van de Leerplichtwet.