Zoekresultaat 1 - 10 van 31 resultaten

 • Identiteitskaart (ID)

  U vraagt een identiteitskaart (ID-kaart) aan bij de gemeente waarin u woont. Maak daarvoor een afspraak. Na 5 werkdagen kunt u de ID-kaart zonder afspraak ophalen bij het gemeentehuis.

 • Stevig Staan

  Zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dat willen we toch allemaal? Gewoon de dagelijkse dingen blijven doen. Zoals de boodschappen of een bezoek aan familie en vrienden. Stevig Staan helpt iedereen van 65 jaar of ouder hierbij. U traint spierkracht, evenwicht en conditie. Hierdoor vermindert u het risico op vallen en kunt u langer prettig thuis blijven wonen. Meer weten? Stevig Staan komt tot 2028 in alle dorpen!

 • Openingstijden en contact

  Het gemeentehuis in Horst is elke werkdag open van 8.00 tot 17.00 uur. Op maandagavond is het gemeentehuis open tot 20.00 uur.

 • Samenwonen op proef met een bijstandsuitkering

  Krijgt u een bijstandsuitkering? En wilt u misschien gaan samenwonen met uw partner? Dan kunt u misschien gebruikmaken van ‘samenwonen op proef’. U houdt dan maximaal 6 maanden uw uitkering zoals u gewend bent. U kunt tot 1 november 2024 meedoen aan ‘samenwonen op proef’.

 • Oud ijzer en metaal

  U kunt metalen afval in de meeste dorpen naar een inzamelpunt brengen. In sommige dorpen halen verenigingen oud ijzer huis-aan-huis op. De verenigingen krijgen hier geld voor.

 • Stemmen voor de Europese Parlementsverkiezingen als niet-Nederlander

  Op donderdag 6 juni 2024 is de verkiezing van het Europees Parlement. Heeft u de nationaliteit van 1 van de lidstaten van de Europese Unie? Dan kunt u ervoor kiezen om in Nederland te stemmen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement. U mag dan niet meer in uw land van herkomst stemmen voor het Europees Parlement.

 • Verdacht signaal melden

  Ziet, hoort of ruikt u iets verdachts in uw omgeving? Kijk niet weg en laat het ons weten. Dit kan anoniem met de knop ‘Verdacht signaal melden’ op deze pagina. Elke melding is waardevol! Samen staan we sterk tegen ondermijning.

 • Woo-verzoek

  Zoekt u informatie over beleid van de gemeente? Veel informatie maakt de gemeente al openbaar. En we zijn bezig om nog meer informatie openbaar te maken. Is de informatie nog niet openbaar? Dan kunt u een Woo-verzoek doen. Woo staat voor Wet open overheid. Met een Woo-verzoek vraagt u de gemeente om documenten over een bepaald onderwerp openbaar te maken.

 • Automatische incasso

  Wilt u uw belastingaanslag automatisch en in termijnen betalen? Of wilt u iets wijzigen in de automatische incasso die u al heeft afgegeven? Dit kan digitaal. U kunt de automatische incasso ook digitaal stoppen.

 • Verklaring omtrent gedrag (VOG)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken.