Zoekresultaat 1 - 10 van 47 resultaten

 • Erkenning van een kind en naamskeuze

  De erkenning mag u in elke gemeente in Nederland doen. U kunt uw kind op verschillende momenten erkennen: vóór de geboorte; bij de geboorteaangifte; na de geboorteaangifte.

 • Valys

  Heeft u een mobiliteitsbeperking en wilt u een dagje op pad, dan kunt u gebruik maken van Valys. Valys biedt sociaal-recreatief vervoer buiten de regio.

 • Succesvolle informatieavond energie besparen

  Een grote groep anderstaligen waren op maandag 27 november 2023 aanwezig in het Taalhuis in Berkel en Rodenrijs. Energieadviseur Albert Stienen van de Energiebox gaf de aanwezigen uitleg over de energierekening. Daarnaast vertelde Albert aan de hand van een praatplaat met tips hoe zij eenvoudig energie kunnen besparen.

 • Aangifte overlijden

  De begrafenisonderneming regelt de aangifte van overlijden. Ook regelt de begrafenisondernemer het verlof tot begraven of cremeren.

 • Basisscholen Bleiswijk

  Op deze pagina vindt u een overzicht van de basisscholen in Bleiswijk.

 • Horecastappenplan

  De gemeente Lansingerland vindt dat de horeca een grote bijdrage levert aan de leefbaarheid en gezelligheid in Lansingerland en wil daarom een horecavriendelijke gemeente zijn. Dit is vastgelegd in een Horecavisie. De gemeente Lansingerland heeft daarom een horecastappenplan ontwikkeld.

 • Gemeentedichter

  De gemeente Lansingerland wil alle inwoners enthousiast maken voor poëzie, schrijverstalent stimuleren en Lansingerland vanuit een nieuw perspectief etaleren. In 2018 is daarom de eerste gemeentedichter van Lansingerland aangesteld.

 • Huwelijk of geregistreerd partnerschap regelen

  Van harte gefeliciteerd met uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Voor de invulling van uw dag heeft u veel zaken te regelen. Uw huwelijk of geregistreerd partnerschap regelt u in de gemeente waar u wilt gaan trouwen of uw geregistreerd partnerschap wilt laten registreren.

 • Gehandicaptenparkeerplaats, aanvraag of wijziging

  Bent u lichamelijk beperkt voor minimaal 6 maanden, heeft u geen parkeerplaats op eigen terrein en heeft u een gehandicaptenparkeerkaart? U kunt dan bij de gemeente een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aanvragen bij uw woning of werkplek (werkplek alleen met medisch-specialistverklaring). Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart passagier? Dan komt u alleen in aanmerking wanneer u niet alleen gelaten kunt worden na het uitstappen. Een onafhankelijk medisch specialist, niet zijnde de eigen of andere huisarts moet hiervoor een verklaring verstrekken.

 • Geboorteaangifte

  Is uw kindje geboren in Lansingerland? Dan geeft u binnen 3 dagen na de geboorte dit door in het gemeentehuis in Bergschenhoek.  We noemen dit aangifte van geboorte doen.