Zoekresultaat 1 - 10 van 17 resultaten

 • Containers

  De gemeente maakt gebruik van rolcontainers voor de laagbouw voor het inzamelen van het huishoudelijk afval.

 • Oanplakbuorden

  Op 6 juny 2024 binne de ferkiezings foar it Europeesk Parlemint. Foar dizze ferkiezings meie (sandwich)buorden pleatst wurde op de plakken dy’t oanjûn binne. Hjir is gjin fergunning foar nedich

 • Kringloop

  Heeft u spullen die u niet meer gebruikt en die u weg wilt doen? Soms kunnen deze spullen nog goed bruikbaar zijn voor iemand anders. Denkt u voordat u uw spullen weggooit na of iemand anders ze nog zou kunnen gebruiken. In dat geval zou u de spullen nog kunnen aanbieden op Marktplaats of naar een kringloopwinkel brengen.

 • Betalingsproblemen

  Heeft u door de hoge energierekening moeite om rond te komen? Er zijn verschillende mogelijkheden die u weer grip kunnen laten krijgen op uw financiën.

 • Stimburo’s yn ‘e gemeente Noardeast-Fryslân

  Yn ‘e gemeente Noardeast-Fryslân kinne jo op 6 juny 2024 yn totaal yn 45 stimburo’s stimme.

 • Subsidie van meer dan € 25.000,-

  Voor het aanvragen van een eenmalige subsidie van meer dan € 25.000,- wordt de Subsidieregeling Versnellingsagenda ieder jaar gedurende drie perioden van twee maanden opengesteld. Alleen tijdens die perioden is het aanvragen van subsidie mogelijk. De beoordeling van alle subsidieaanvragen die tijdens zo’n periode zijn ingediend, wordt gedaan door een onafhankelijke adviescommissie, de Regioboard. In de Regioboard zitten vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid uit de regio Noordoost-Fryslân. De Regioboard kent alle ingediende subsidieaanvragen punten toe. Als de Regioboard voldoende punten aan een project toekent, wordt subsidie aan een project verleend. Let op: Bij een subsidieaanvraag moet een advies van Stichting Qop gevoegd worden. U kunt zo’n advies opvragen door een e-mail met uw projectplan te sturen naar info@qop.nl. Doe dit uiterlijk twee weken voor de sluiting van de openstelling, zodat u nog voldoende tijd heeft om het advies te verwerken in uw subsidieaanvraag!

 • Planschade

  Het kan zijn dat u schade hebt doordat de gemeente besluiten heeft genomen op het gebied van de ruimtelijke ordening. Uw huis wordt bijvoorbeeld minder waard, uw woongenot vermindert of u loopt inkomen mis. U kunt dan in aanmerking komen voor een vergoeding van de planschade. Dit geldt voor schadegevallen die VÓÓR 1-1-2024 zijn opgetreden! Na die datum in de regelgeving over Nadeelcompensatie van toepassing.

 • Veel gestelde vragen evenementen

  Een evenement is elke voor het publiek toegankelijke verrichting van vermaak. Dit betekent dat het evenement plaatsvindt binnen een bepaalde tijd en in een bepaalde omgeving.

 • Folmacht

  As in kiezer net sels stimme kin, kin hy in oare kiezer machtigje dit foar him te dwaan. Dit hjit stimme by folmacht

 • Dagbesteding

  Als u vanwege een ziekte, beperking of hoge leeftijd professionele dagbesteding nodig heeft.