Zoekresultaat 1 - 10 van 96 resultaten

 • Uittreksel basisregistratie personen

  Heeft u een bewijs nodig dat u in de gemeente Roosendaal woont? Vraag dan een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) aan. Daarop staan standaard uw naam, adres, geboorteplaats en -datum. Daarnaast kunt u er andere gegevens op laten zetten.

 • Evenement: melding of vergunning?

  Melding of vergunning voor evenement zoals bijvoorbeeld een festival, optocht of (buurt)feest.

 • Ondergrondse afvalcontainers en Saverpas

  Als uw adres is aangesloten op een ondergrondse container, dan kunt u met uw Saverpas uw afval daarin weggooien. Voor het aanbieden van restafval betaalt u per keer een bepaald bedrag. Het weggooien van papier is gratis.

 • Subsidie voor geveltuinen

  Voor de aanleg van geveltuinen kunt u subsidie aanvragen. U vraagt de subsidie vooraf aan. Zo weet u zeker dat u recht heeft op subsidie. Woningeigenaren, huurders van een woning, Verenigingen van Eigenaren en bedrijven kunnen de subsidie aanvragen.

 • Subsidieprogramma Vastgestelde organisaties (1-op-1)

  Deze pagina is speciaal ingericht voor organisaties waarvan bekend is dat zij in aanmerking komen voor een subsidie; de ‘Vastgestelde Organisaties’.

 • Schuldhulpverlening

  Hebt u geldzorgen of schulden? Of komt u er niet uit met voorzieningen, wetten en regelingen? De professionals van Inwonersondersteuning Roosendaal (IOR) helpen u verder. Met een persoonlijk gesprek of een training. Net wat u prettig vindt.

 • Laan van Brabant

  Van maandag 23 oktober tot eind november worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de Laan van Brabant. Zo wordt er een nieuwe toplaag op het asfalt aangebracht, worden er twee bushaltes aangelegd en worden de stoeptegels van het fietspad richting Tolberg vervangen door asfalt.

 • Paspoort

  Een paspoort vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. Na ongeveer een week kunt u uw paspoort zelf afhalen. Een paspoort voor volwassenen is 10 jaar geldig. Voor jongeren tot 18 jaar is een paspoort 5 jaar geldig.

 • Aangifte van overlijden

  Meestal geeft de begrafenisondernemer bij de gemeente aan dat iemand is overleden. Maar als nabestaande kunt u ook zelf aangifte van overlijden doen.

 • Ondergrondse infrastructuur

  De komende jaren krijgen we te maken met een aantal uitdagende opgaven welke de ondergrond aangaan. Zo gaat netbeheerder Enexis aan de slag met het verzwaren van het energienet in onze gemeente en gaat telecomaanbieder KPN in 2024 een glasvezelnetwerk aanleggen in Roosendaal. Daarnaast werken de nutsbedrijven ook continu aan het bereikbaar en up to date houden van hun kabels en leidingen. We proberen als gemeente deze werkzaamheden zo goed als mogelijk op elkaar af te stemmen. En vooraf duidelijke afspraken te maken met de uitvoerende partijen. Zo proberen we de overlast te beperken.