Zoekresultaat 1 - 10 van 21 resultaten

 • Welstand

  Gaat u een omgevingsvergunning aanvragen voor een bouwplan? Uw aanvraag moet voldoen aan de welstandseisen van de gemeente Roosendaal. In de welstandsnota leest u wat voor uw plannen van toepassing is.

 • Stappenplan voor inwonersinitiatieven

  Heb je een initiatief met je straat, je buurt, je dorp of thematisch? Leuk! De gemeente Roosendaal kan op verschillende manieren een bijdrage leveren om het initiatief daadwerkelijk te realiseren. Om te starten kun je contact opnemen met onze verbinder Geert Schless, g.schless@roosendaal.nl. Dion kan met je meedenken en meekijken of het initiatief haalbaar en realistisch is. Vervolgens zal hij de te nemen stappen met je doorlopen. Deze stappen vind je hieronder. Het stappenplan kun je ook downloaden, onder aan deze pagina.

 • Kortendijksestraat-Oost

  De gemeente Roosendaal is van plan het oostelijk deel van de Kortendijksestraat in 2024 opnieuw in te gaan richten.

 • Reconstructie Abdijberg

  De gemeente Roosendaal gaat de Abdijberg opnieuw inrichten.

 • Kalverstraat

  De gemeente Roosendaal is voornemens het gebied tussen het Vierhoevenpad en de Kalverstraat opnieuw in te richten.

 • Proces Cloetta

  8 april 2024 - Het college van burgemeester en wethouders heeft op 2 april 2024 besloten om de vergunning te verlenen voor het oprichten van een snoepfabriek op De Meeten 2. Het bestemmingsplan De Meeten 2 wordt nu aangeboden aan de gemeenteraad. De vergunning wordt beschikbaar gesteld aan de raad, maar wordt pas officieel aangeboden als de gemeenteraad akkoord is met het bestemmingsplan.

 • Vuur stoken

  Sinds 1 januari 2024 is het voor u als inwoner niet meer mogelijk om een ontheffing aan te vragen voor het stoken van vuur in de buitenlucht. In de Algemene plaatselijke verordening (Apv) staat dat het verboden is om in de buitenlucht afvalstoffen te verbranden of op een andere manier vuur aan te leggen, te stoken of te hebben. Alleen bedrijven kunnen een uitzondering krijgen om buiten snoeihout te verbranden. Lees hieronder hoe dat kan.

 • Registratie levenloos geboren kindje (BRP)

  Het is voor ouders heel verdrietig als hun kind levenloos ter wereld komt. Een erkenning van het bestaan van hun kind door middel van een officiƫle registratie in de basis registratie personen (BRP) kan hun verdriet niet wegnemen, maar hopelijk helpen bij de verwerking daarvan. Registratie gebeurt door de gemeente waar de ouders wonen.

 • Plantagebaan Wouwse Plantage

  De gemeente Roosendaal gaat de Plantagebaan in Wouwse Plantage opnieuw inrichten. Samen met de bewoners werken we toe naar een breedgedragen ontwerp.

 • NK Tegelwippen

  De gemeente Roosendaal doet ook dit jaar weer mee aan het NK Tegelwippen. Samen gaan we aan de slag met het vergroenen van versteende omgevingen. Het NK Tegelwippen duurt tot en met 31 oktober. Doet u ook mee?