Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten

  • Bezwaar en beroep

    Als u het niet eens bent met een beslissing van de gemeente, kunt u bezwaar maken. Daar hoeft u niet voor te betalen. Bent u het niet eens met de beslissing op uw bezwaarschrift dan kunt u in beroep gaan bij de rechtbank. U betaalt dan griffiekosten en soms moet u rechtsbijstand inschakelen en/ of de proceskosten van de tegenpartij vergoeden. U leest hier meer over op www.rechtspraak.nl. Wilt u bezwaar maken tegen gemeentelijke belastingen of uw WOZ-beschikking kijk dan op de pagina: Bezwaar tegen belasting gemeente Ook deze bezwaarprocedure kost niets.   Hoe dient u bezwaar in? U kunt met DigiD online bezwaar maken: Online bezwaar maken Heeft u geen DigiD of wilt u het bezwaarschrift liever schriftelijk indienen? Schrijft u dan een brief met de datum, uw naam en adres, tegen welk besluit u bezwaar maakt en waarom u het er niet mee eens bent. Vergeet uw handtekening niet. Het bezwaarschrift stuurt u naar: Ge-meente Veendam, Postbus 20004, 9640 AW Veendam. Uw bezwaarschrift wordt geregistreerd en u krijgt een ontvangstbevestiging. U kunt het be-zwaarschrift ook afgeven aan de balie van het gemeentehuis. U krijgt dan direct een ont-vangstbevestiging mee. De behandeling van uw bezwaar Ook als u bezwaar maakt, blijft de beslissing gelden. Naar aanleiding van uw bezwaarschrift wordt eerst door een van de juristen van de gemeente gekeken of er een fout is gemaakt of dat er sprake is van een misverstand. Er wordt ook nagegaan of er een oplossing voor het bezwaar mogelijk is. Dit wordt dan met u besproken. Kan het bezwaar niet op deze manier worden opgelost, dan kunt u tijdens een hoorzitting nog eens uitleggen waarom u bezwaar heeft gemaakt en kunt u vragen stellen. Een hoorzitting mag, maar hoeft niet. Daarna wordt er een beslissing op uw bezwaar genomen. Als u het daar niet mee eens bent, kunt u in beroep gaan bij de rechtbank. Voorlopige voorziening bij de rechtbank De beslissing blijft gewoon gelden terwijl uw bezwaarschrift wordt behandeld. Het heeft geen ‘schorsende werking’. Wilt u dit niet, dan kunt u bij de bestuursrechter vragen om een voorlopige voorziening. De rechter kijkt dan of het besluit wel of niet moet worden opgeheven tot er een beslissing op uw bezwaar is genomen. Meer informatie hierover vindt u op de website van de rechtbank: www.rechtspraak.nl.

  • Team jeugd

    In Veendam hebben we alle ambulante jeugdhulp zo geregeld dat deze zonder indicatie geboden kan worden. Wilt u meer weten? Kijk dan verder bij JEP  Soms kunnen er complexe situaties ontstaan en is er meer nodig dan alleen begeleiding vanuit JEP.  Het gaat dan om bijvoorbeeld ondersteuning voor ernstige dyslexie, systeemtherapie of complexe gezinssituaties door bijvoorbeeld trauma. Maar ook ambulante jeugdhulp voor specifieke doelgroepen, dagbesteding, dagbehandeling, logeerzorg, kortdurend verblijf, pleegzorg, gezinsvervangend verblijf en vervoer van en naar de locatie waar de jeugdhulp wordt geboden. Voor deze vormen van jeugdhulp kunt u terecht bij Team Jeugd van de gemeente Veendam. Zij onderzoeken samen met u wat passend is bij uw hulpvraag. Openingstijden  We zijn maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar op 0800-22 22 211 of mail via de mail jeugdhulp@veendam.nl. Is het geen crisis en wilt u dat wij u terugbellen? Dan kunt u ook het contactformulier Contactformulier Jeugd invullen. Na 12.30 uur zijn wij alleen bereikbaar voor crisissituaties, vragen die niet tot de volgende dag kunnen wachten. Op woensdag zijn wij de hele dag geopend.  Maandag:    8.30 - 12.30 uur  Dinsdag:      8.30 - 12.30 uur Woensdag:  8.30 - 17.00 uur Donderdag: 8.30 - 12.30 uur Vrijdag:        8.30 - 12.30 uur PGB Soms kan je zorg inkopen voor je kind, dit noemen we een Persoonsgebonden Budget (PGB). Hier gelden wel voorwaarden voor. Zo moet de PGB-beheerder PGB vaardig zijn en uw kind jonger dan 18 jaar. Kijk op de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor meer informatie over het persoonsgebonden budget (PGB) Bezoekadres alleen op afspraak Jan Salwaweg 1 9641 LL Veendam.

  • Bibob-formulier invullen

    Bij aanbestedingen, vergunningen, subsidies en ontheffingen kunnen we uw achtergrond en die van uw bedrijf onderzoeken. Om te weten of het bedrijf betrouwbaar is. En of de mensen die er werken betrouwbaar zijn. We kunnen het onderzoek in verschillende gevallen starten. Een vergunning of subsidie mag namelijk niet gebruikt worden voor criminele activiteiten. Dit onderzoek heet een Bibob-onderzoek. Een paar voorbeelden zijn: U wilt een café of een coffeeshop beginnen. U schrijft in op een bouwopdracht van de gemeente. U verkoopt of verhuurt een pand aan de gemeente. We onderzoeken verschillende dingen zoals: wie u bent. of u een strafblad heeft. waar het geld voor het bedrijf vandaan komt. met wie u samenwerkt of zaken doet. We mogen het Bibob-onderzoek ook uitvoeren bij een bestaand bedrijf. Dus als u de vergunning of subsidie al heeft. Als het onderzoek aantoont dat de eigenaar of de mensen met wie hij werkt niet integer zijn, kunnen we de vergunning(en) stopzetten.

  • JEP

    In de gemeente Veendam willen we dat ieder kind en elke jongere gezond, veilig en gelukkig kan opgroeien en de mogelijkheid krijgt om zijn/haar talenten te ontwikkelen. Daarvoor is soms extra ondersteuning nodig. JEP biedt die ondersteuning in de gemeente Veendam. Meerdere organisaties werken samen onder de naam JEP (Jeugd Expertise Punt) om ambulante jeugdhulp te bieden. Samen vormen zij één aanspreekpunt voor alle jeugdigen met een hulpvraag. JEP zoekt voor iedere jeugdige met een hulpvraag passende hulpverlening. Dit kan bij een van de deelnemende organisaties zijn, maar ook in het netwerk van de jeugdige zelf. Ouders/verzorgers, jeugdigen en verwijzers hoeven zo niet meer zelf op zoek naar de beste partij om hulp aan te vragen: JEP neemt deze rompslomp uit handen. JEP vindt het belangrijk dat ambulante jeugdhulp laagdrempelig is. Al vanaf de aanmelding wordt gekeken naar het grotere plaatje. Als een jeugdige wel moet wachten op bepaalde hulp, wordt vanuit een analyse gekeken wat er in tussentijd gedaan kan worden. Heb je een vraag of zoek je meer informatie over JEP? Kijk dan op www.jepveendam.nl of bel 0598-204088. Wat valt er niet onder? Ambulante jeugdhulp voor specifieke doelgroepen valt niet onder JEP. Het gaat dan om bijvoorbeeld ondersteuning voor ernstige dyslexie, systeemtherapie of complex trauma. Het zijn behandelingen die niet vaak voorkomen. Ook dagbesteding, dagbehandeling, logeerzorg, kortdurend verblijf, pleegzorg, gezinsvervangend verblijf en vervoer van en naar de locatie waar de jeugdhulp wordt geboden, vallen niet onder JEP. Voor deze vorm van jeugdhulp verandert er niets. Voor deze vormen van jeugdhulp kunt u contact op nemen met de bureaudienst van Team Jeugd zoals u altijd al deed. Hierin verandert er niks. Zie voor meer informatie pagina jeugd.

  • Studietoeslag

    Bent u student en lukt het u niet door een ziekte of handicap naast uw studie te werken? Misschien komt u in dan in aanmerking voor een studietoeslag. De hoogte van de toeslag hangt af van uw leeftijd. U kunt de toeslag online aanvragen. De nieuwe studietoeslag is ingegaan op 1 april 2022 en vervangt de individuele studietoeslag (oude regeling). 

  • Bomen kappen

    Wilt u een een boom, meerdere bomen of struiken kappen, vellen of snoeien? Dan moet u daar vaak vooraf een omgevingsvergunning voor aanvragen. Ook kandelaberen valt onder de vergunningsplicht. Kandelaberen is het terugsnoeien van de kroon tot een hoofdstam met takstompen. De gemeente Veendam heeft een bomenverordening vastgesteld. Hierin staat aangegeven voor welke bomen een vergunning dient te worden aangevraagd. Bomen die met een stip op de bomenkaart staan aangeduid, gemeentelijke bomen en bomen buiten de bebouwde kom (Wet Natuurbescherming) zijn beschermde bomen. Voor deze bomen dient een omgevingsvergunning te worden aangevraagd. Bomenkaart Bomenkaart Op de bomenkaart kunt u een boom vinden door in te zoomen of door een straatnaam in te toetsen. U kunt ook op de legenda klikken en alle bomen zien waarin u geïnteresseerd bent. Als u een boom aanklikt krijgt u specifieke informatie met betrekking tot deze boom. Bomen die met een stip op de bomenkaart staan aangeduid zijn beschermde bomen (gemeentelijke bomen, waardevolle bomen en monumentale bomen). Let op: ook bomen buiten de bebouwde kom (zoals bedoeld in de Wet Natuurbescherming) en bomen buiten de bebouwde kom zijn beschermde bomen. Voor het kappen van beschermde bomen dient u een omgevingsvergunning aan te vragen. Bomen buiten de bebouwde kom (zoals bedoeld in de Wet Natuurbescherming) Wilt u buiten de bebouwde kom ('bebouwde kom' zoals bedoeld in de Wet Natuurbescherming) bomen, boomvormers, struiken, hakhout of griend (houtopstand) kappen? Kijk dan op de website van de Provincie Groningen. De bomenkaart is niet van toepassing op de bomen buiten de bebouwde kom. Kaart kapvergunning bomen  Wanneer er door de gemeente een kapaanvraag wordt ingediend, staan de te kappen bomen op de digitale kaart tot deze zijn gekapt. U kunt door in te zoomen of door een straatnaam in te toetsen bij uw adres zoeken of er een boom gekapt gaat worden. Als u een punt aanklikt krijgt u specifieke informatie met betrekking tot deze boom. Digitale kaart  Aanpak U vraagt de Omgevingsvergunning aan bij de gemeente. Dit kunt u online regelen via het Omgevingsloket. Bepaal eerst of er voor de boom een omgevingsvergunning moet worden aangevraagd. Dat gaat zo: Kijk op de bomenkaart van de gemeente Veendam of een boom vermeld staat. Bomen die met een stip op de bomenkaart staan aangeduid, gemeentelijke bomen en bomen buiten de bebouwde kom (zoals bedoeld in de Wet Natuurbescherming) zijn beschermde bomen. Voor het kappen van deze bomen moet u een omgevingsvergunning aanvragen. Let op: Het moet voldoende duidelijk zijn om welke bomen het gaat. Dit kunt u aangeven door een situatie en/of een duidelijke foto van de bomen bij de aanvraag in te dienen. Bij het ontbreken van de bijlage kan de aanvraag verder niet in behandeling worden genomen en wordt de beslistermijn onderbroken gedurende de periode waarin u in de gelegenheid bent gesteld om de informatie alsnog te verstrekken. Voorwaarden Aan de vergunning kunnen voorwaarden worden verbonden. Ook kan de gemeente u verplichten om een nieuwe boom te planten. Dit noemen wij ook wel de herplantplicht. Online omgevingsvergunning aanvragen