Zoekresultaat 1 - 10 van 69 resultaten

 • Overlijden aangeven

  Begrafenisondernemers kunnen online, met eHerkenning aangifte doen van overlijden. Als nabestaande kunt u ook aangifte van overlijden doen. Dit kan in het gemeentehuis. Maak hiervoor een afspraak.

 • Geheimhouden persoonsgegevens

  De gemeente stelt uw gegevens in Basisregistratie Personen (BRP) ter beschikking aan instellingen die wettelijke taken uitvoeren. Vraagt u om geheimhouding? Dan worden uw gegevens niet aan maatschappelijke instellingen, particulieren en commerciële organisaties gegeven.

 • Afvalkalender

  Weten wanneer uw afval wordt opgehaald? Of waar u welke soort afval heen kunt brengen? Open de digitale afvalkalender, of download de 'Afval Venray’ app.

 • Energietoeslag

  Huishoudens met een laag inkomen hebben over 2023 recht op een energietoeslag. De energietoeslag is er voor inwoners met een laag inkomen om te helpen met de hogere energiekosten. Als u aan de voorwaarden voldoet, ontvangt u de energietoeslag automatisch en hoeft u deze niet zelf aan te vragen. Als u de toeslag niet automatisch krijgt, kunt u een aanvraag indienen.

 • Hondenbelasting

  U hoeft in de gemeente Venray geen hondenbelasting te betalen. U hoeft uw hond dus niet aan of af te melden.

 • Evenementenvergunning of melding

  Wilt u een evenement organiseren dat voor het publiek toegankelijk is? Misschien moet u een vergunning aanvragen. Soms is het voldoende om een evenement te melden en heeft u dus geen vergunning nodig.

 • Subsidie bewonersinitiatief

  Heeft u een idee voor Venray, uw wijk, buurt of straat? Een idee dat uw buurt socialer of veiliger kan maken? U kunt hiervoor de subsidie bewonersinitiatief aanvragen.

 • Rioolheffing

  Bent u op 1 januari eigenaar van een woning of bedrijf dat direct of indirect een aansluiting heeft op de riolering? Dan betaalt u rioolheffing.

 • Verhuizen vanuit het buitenland en documenten inleveren

  Verhuist u (weer) vanuit het buitenland naar Venray? Dan moet u zich binnen vijf dagen na aankomst in Nederland inschrijven. U maakt hiervoor een afspraak. Na de afspraak moet u mogelijk nog documenten inleveren zoals een bewijs van geboorte, huwelijk of echtscheiding.

 • Melden voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

  Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan in Venray? Meld uw plannen zoals datum, locatie, getuigen en trouwambtenaar dan bij de gemeente. U kunt de melding digitaal met DigiD doen. Heeft u liever persoonlijk contact? Bel ons op (0478) 52 33 33 en wij plannen een afspraak in.