Zoekresultaat 1 - 10 van 45 resultaten

 • Toeristische informatiepunten

  Op deze pagina vindt u een overzicht van toeristische informatiepunten (TIP) in de gemeente Zevenaar.

 • Precario-, toeristen- en reclamebelasting

  In de gemeente Zevenaar heffen we precario-, toeristen- en reclamebelasting.

 • Eigen trouwlocatie

  U kunt zelf kiezen waar u trouwt. Misschien wilt u trouwen op een plek waar u een bijzondere herinnering aan heeft. Dat kan als de locatie voldoet aan bepaalde voorwaarden.

 • Afvalstoffenheffing

  Uw afval wordt ingezameld en verwerkt door de gemeente Zevenaar. U betaalt als inwoner mee via de afvalstoffenheffing, ook als u weinig of geen afval aanbiedt. De afvalstoffenheffing staat op de belastingaanslag.

 • Proefproject kabelgoottegels

  De EV-kabelgoottegels is een oplossing voor inwoners met een elektrische auto en een eigen oplaadvoorziening, maar zonder eigen parkeergelegenheid. De tegels werken de laadkabel weg, zodat de kabel nauwelijks nog opvalt.

 • Herontwikkeling Markt 8

  Het pand van de voormalige bibliotheek aan de Markt 8 in Lobith heeft al enige tijd een andere functie. Het pand voldoet niet meer aan de huidige wensen en eisen. Daarom gaan we dit pand verkopen en krijgt deze locatie een andere invulling. Op deze manier kunnen we dit deel van de wijk een nieuw leven inblazen.

 • Fietsstraat centrum – aanpassen Babberichseweg / Vondellaan

  Dit voorjaar hebben wij een deel van de Babberichseweg ingericht als fietsstraat. Van de kruising Didamseweg – Vondellaan hebben we een rotonde gemaakt. Het project is bijna afgerond: we plaatsen nog nieuw groen en passen de parkeerplaats Didamsestraat nog aan.

 • Waardering bijzondere prestaties

  Kunst, cultuur en sport verbinden, ook in de gemeente Zevenaar. Wij hebben veel bewondering en waardering voor alle talenten en bijzondere prestaties die Zevenaarders leveren. Bent u of kent u iemand een uitzonderlijke prestatie geleverd heeft op gebied van kunst, cultuur of sport? Of viert u bijvoorbeeld als vereniging of club een jubileum zoals een 10-, 25-, 50-, 100-jarig bestaan? Dan horen we dit graag! Stuur via onderstaande knop uw tip naar ons.

 • Parkeervergunningen

  In het centrum van Zevenaar geldt betaald parkeren. In de wijken rondom het centrum zijn zones voor vergunninghouders ingesteld. Op die plaatsen mag alleen geparkeerd worden met een bewonersvergunning of een kraskaart voor bezoekers. In het 'Digitaal Loket Parkeren' kunt u zelf een vergunning of kraskaarten aanvragen, een kenteken wijzigen of de vergunning opzeggen. Zo regelt u makkelijk en snel alles voor uw parkeervergunning.

 • Hulp bij het opvoeden

  Het is belangrijk dat kinderen veilig en stabiel opgroeien. Soms zijn of ontstaan er problemen in een gezin waardoor dat niet kan. Pleegouders, Buurtgezinnen en HomeStart zijn er om hulp te bieden.