Zoekresultaat 1 - 10 van 46 resultaten

 • Tellen van de stemmen

  Het tellen van de stemmen is openbaar. Hieronder leest u waar en wanneer de stemmen geteld worden.

 • Publicatieborden

  De gemeente Zevenaar plaatst spanframes voor het bekend maken van de verkiezingen. Partijen mogen zelf aankondigingsborden en posters plaatsen. Daarbij gelden onderstaande voorwaarden.

 • Rijbewijs aanvragen

  Een rijbewijs aanvragen en afhalen doet u persoonlijk. Maak hiervoor een afspraak of vraag het rijbewijs online aan.

 • Starterslening

  Voor het eerst een eigen huis kopen? Door de strengere hypotheekeisen en de hoge huizenprijzen is het voor starters moeilijk om hun hypotheek rond te krijgen. De gemeente Zevenaar wil starters op de woningmarkt stimuleren om hun eerste woning aan te schaffen in de gemeente. Daarom heeft de gemeente Zevenaar de Starterslening beschikbaar.

 • Bouwtekening/vergunning opvragen

  Wilt u bouwtekeningen/vergunningen van uw perceel opvragen? Dit kan via ons contactformulier. Vermeld in uw aanvraag het adres van uw perceel en de reden van de aanvraag. Let op: hier zijn kosten aan verbonden. De kosten hangen af van welke informatie u nodig heeft.

 • Rijbewijs online verlengen

  Wilt u uw rijbewijs verlengen, een categorie laten toevoegen of een her-afgifte na opheffing ongeldigverklaring aanvragen? Dat kan bij de RDW nu ook online.

 • Jeugdlintje

  Het jeugdlintje is een jaarlijkse onderscheiding voor jonge inwoners die zich belangeloos inzetten voor een ander of helpen de gemeente mooier te maken.

 • Herontwikkeling Markt 8

  Het pand van de voormalige bibliotheek aan de Markt 8 in Lobith heeft al enige tijd een andere functie. Het pand voldoet niet meer aan de huidige wensen en eisen. Daarom gaan we dit pand verkopen en krijgt deze locatie een andere invulling. Op deze manier kunnen we dit deel van de wijk een nieuw leven inblazen.

 • Leerlingenvervoer

  Als ouder bent u verantwoordelijk dat uw kind elke dag op school komt. U brengt uw kind of uw kind gaat zelfstandig naar school. In sommige situaties lukt dat niet, bijvoorbeeld als de meest toegankelijke school ver weg is of als uw kind een structurele handicap heeft. Mogelijk kan de gemeente u dan ondersteunen door een vorm van leerlingenvervoer. Een consulent leerlingenvervoer onderzoekt of uw kind kan leren om zelfstandig naar school te reizen, op de fiets of met openbaar vervoer. Als dit zo is, kan het zijn dat u voor (gedeeltelijke) onkostenvergoeding in aanmerking komt. Als uw kind structureel gehandicapt is en hierdoor niet zelfstandig of onder begeleiding kan reizen, kan aangepast taxi vervoer (AVAN) worden ingezet. De beoordelingscriteria van het leerlingenvervoer zijn verschillend voor de basisschool en middelbare school.

 • Exploitatievergunning

  Wilt u een horecaonderneming starten of overnemen? Dan heeft u heeft een exploitatievergunning nodig. Het is niet toegestaan om een horecabedrijf te exploiteren zonder vergunning.