Zoekresultaat 1 - 10 van 20 resultaten

 • Voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

  Gaat u binnenkort elkaar het ja-woord geven? Gefeliciteerd! Leuk dat u kiest voor Zutphen! Wij zijn een inclusieve organisatie, dus het maakt ons niet uit waar u geboren bent, waar u in gelooft en van wie u houdt.Ga naar de trouwkalender om te zien welke data nog vrij zijn voor uw huwelijk of partnerschap. Klik hiervoor op de knop Beschikbaarheid.

 • Bouwen of verbouwen

  Wilt u gaan (ver)bouwen? Dan heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. Op deze pagina leest u hoe u kunt nagaan of u een vergunning moet aanvragen en wat u daarvoor moet doen.Nieuwe regelsVanaf 1 januari 2024 is er een nieuwe wet: de Omgevingswet. Daardoor veranderen de bouwregels. De Omgevingswet knipt de vergunning op in 2 delen:

 • Levenloos geboren kind

  Het verlies van uw kind is een ingrijpende, verdrietige gebeurtenis. Wij zullen u daarom bij de administratieve kant hiervan zo goed mogelijk helpen. Hieronder leggen wij alles uit.Hoe werkt het?Is uw kindje levenloos geboren of heeft het kort geleefd? U kunt bij de gemeente een ‘akte van geboorte (levenloos)’ laten opmaken. Het maakt niet uit hoe lang de zwangerschap duurde.Als uw kindje levenloos is geborenU doet aangifte van overlijden in de gemeente waar uw kind is geboren.De gemeente maakt ‘een akte van geboorte (levenloos)’ op.

 • Individuele inkomenstoeslag

  De individuele inkomenstoeslag is een geldbedrag voor mensen die 3 jaar of langer van een laag inkomen moeten leven. U kunt de toeslag 1 keer per jaar aanvragen.U kunt het geld gebruiken om bijvoorbeeld rekeningen te betalen of een nieuwe koelkast van te kopen. U hoeft niet te laten zien waar u het geld aan uitgeeft. Het geld is een extraatje en wordt niet van uw uitkering afgetrokken. U betaalt ook geen belasting over het geld.De hoogte van het bedrag verschilt per huishouden:

 • Spoedaanvraag

  Heeft u uw paspoort of identiteitskaart snel nodig? Dan kunt u een spoedaanvraag doen.Zo werkt hetDoet u de spoedaanvraag vóór 14.00 uur in het stadhuis. In principe kunt u het document dan de volgende werkdag vanaf 10.30 uur afhalen.Neem telefonisch contact met ons op, zodat we dit voor u in kunnen plannen.

 • Subsidie voor cultuurinitiatieven

  Zutphen is, met de historische binnenstad als decor, dé plaats om cultuur te beleven en cultuur te maken. De gemeente stimuleert initiatieven voor culturele activiteiten met subsidies. Met de subsidieregeling cultuurinitiatieven gemeente Zutphen ondersteunt de gemeente makers en organisatoren bij het realiseren van culturele en creatieve initiatieven binnen alle disciplines.

 • Zorgwoning

  Zelfstandig blijven wonen met zorg kan in een zorgwoning. Een zorgwoning is een huurwoning bij een zorginstelling. De woning is helemaal ingericht voor mensen die extra zorg nodig hebben.Aanvragen en inschrijvenNeem contact met ons op om een afspraak te maken voor het persoonlijk gesprek. Aan het eind van het persoonlijk gesprek vertellen wij wat de juiste oplossing voor u kan zijn. Binnen 8 weken ontvangt u een brief met daarin de uiteindelijke beslissing.

 • Uittreksel Basisregistratie Personen opvragen

  U kunt een uittreksel opvragen van de basisregistratie personen (BRP). Dit is een verklaring dat u staat ingeschreven in de basisregistratie van de gemeente. Welke gegevens er op uw uittreksel vermeld staan, is afhankelijk van de reden waarvoor u het uittreksel aanvraagt. Bijvoorbeeld vorige woonadressen of nationaliteit. Belangrijk is daarom aan te geven waarvoor u het uittreksel nodig heeft.

 • Bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking

  Voor een bezoek aan Nederland hebben sommige buitenlandse bezoekers een visum nodig. Om dit visum te krijgen is in een aantal gevallen een garantverklaring vereist. Als gastheer of gastvrouw vraagt u deze garantstelling aan. Daarbij geeft u aan of de bezoekers die een visum nodig hebben bij u verblijven.Met een bewijs van garantstelling staat u garant voor de eventuele kosten of schulden, die de buitenlandse bezoeker maakt.

 • Vermissing rijbewijs

  Bent u uw rijbewijs kwijt of is deze gestolen? Dan is het belangrijk dat u dit aan de gemeente of bij de RDW doorgeeft. U hoeft geen aangifte meer te doen bij de politie.Hoe werkt het?Vermissing van uw rijbewijs kunt u op twee manieren doorgeven: