Zoekresultaat 1 - 10 van 13 resultaten

 • Vreemdelingenpaspoort

  Heeft u een geldige verblijfsvergunning, maar (nog) niet de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u misschien een vreemdelingenpaspoort aanvragen.

 • Vluchtelingenpaspoort

  Een vluchtelingenpaspoort is een identiteitsbewijs en reisdocument voor asielzoekers met een verblijfstatus.

 • Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk, met ceremonie

  Als u een ceremonie wilt om uw geregistreerd partnerschap om te zetten in een huwelijk, maakt u eerst een afspraak om een datum en locatie te reserveren.

 • Spoedaanvraag

  Heeft u uw paspoort of identiteitskaart snel nodig? Dan kunt u een spoedaanvraag doen.Zo werkt hetDoet u de spoedaanvraag vóór 14.00 uur in het stadhuis. In principe kunt u het document dan de volgende werkdag vanaf 10.30 uur afhalen.Neem telefonisch contact met ons op, zodat we dit voor u in kunnen plannen.

 • Melding openbare ruimte

  Ziet u iets in de openbare ruimte dat kapot is? Een losse stoeptegel, een geknakte boom(tak)? Of ervaart u overlast? Geef het ons door via de melding openbare ruimte.

 • Nederlandse nationaliteit aanvragen

  Woont u in Nederland en heeft u een andere nationaliteit? Of woont u in het buitenland en zijn uw ouders Nederlands? Dan kunt u de Nederlandse nationaliteit aanvragen.

 • Gehandicaptenparkeerplaatsen

  Heeft u een handicap of bent u slecht ter been? En kunt u uw auto niet op eigen terrein parkeren? Dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen in de buurt van uw huis.In de binnenstad zijn meerdere openbare gehandicaptenparkeerplaatsen. Brengt u een bezoek aan de binnenstad? Dan kunt u daar parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart.Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen in uw buurtWilt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen in de buurt van uw huis? Controleer dan eerst of u voldoet aan de voorwaarden:

 • Alcoholwetvergunning

  Voor het verkopen van alcoholhoudende dranken heeft elk horecabedrijf en elke slijterij, vereniging of instelling een alcoholwetvergunning nodig.

 • Afstand doen van de Nederlandse nationaliteit

  Wilt u afstand doen van de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u een 'verklaring van afstand' ondertekenen. Deze verklaring moet door u en (namens) de burgemeester worden ondertekend. U geeft hiermee het recht op een Nederlands paspoort op. Hoe werkt het? De verklaring van afstand legt u persoonlijk af aan de balie in het stadhuis. Maak hiervoor telefonisch een afspraak via telefoonnummer 14 0575.

 • Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk, zonder ceremonie

  In Zutphen gaat u voor het omzetten van een partnerschap in een huwelijk, zonder ceremonie, samen naar het stadhuis. Hiervoor moet u eerst telefonisch een afspraak maken.Wat neemt u mee naar de afspraakAls u beiden in de gemeente Zutphen wonen:een geldig iden­ti­teits­be­wijs van u al­le­bei. Bij­voor­beeld een pas­poort, ID-kaart of rij­be­wijs.Als u allebei of een van beiden niet in Zutphen ingeschreven staat: