Zoekresultaat 1 - 10 van 43 resultaten

 • Rijden met EU-rijbewijs in Nederland

  Met een buitenlands rijbewijs mag u in sommige gevallen tijdelijk nog rijden in Nederland. U moet dan wel in Nederland inschreven staan; uw rijbewijs en de categorieën moeten nog geldig zijn. En u moet uw rijbewijs hebben gekregen in een EU- of EVA-land.

 • Parkeervergunning voor tijdelijke werkzaamheden

  U kunt een tijdelijke parkeervergunning aanvragen voor werkzaamheden in Zwolle voor storing, onderhoud en reparatie. Als u de werkzaamheden uitvoert in een gebied met parkeerapparatuur- en/of parkeerplaatsen voor vergunninghouders, dan kunt u voor een dag, een week of maand een tijdelijke parkeervergunning aanvragen.

 • Geboorteaangifte

  Binnen drie dagen na de bevalling doet u aangifte van geboorte van uw baby in de gemeente waar uw kind is geboren. De geboortedag telt niet mee. U kunt online geboorteaagifte van uw kind doen of op het Stadskantoor. Gaat u naar het Stadskantoor? Dan moet u een afspraak maken.

 • Muziekoptreden ontheffing geluidsnormen

  Het is niet toegestaan om met een muziekoptreden geluidsoverlast te veroorzaken. Denk aan het optreden met een band, een fanfarekorps of een disco-avond. Soms kan de gemeente echter een ontheffing van dit verbod geven. Als een muziekoptreden onderdeel van een evenement is bijvoorbeeld.

 • Evangelisatieactie met geluid

  Voor het houden van een evangelisatieactie, waarbij u gebruikmaakt van geluidsapparatuur, hebt u een ontheffing nodig.

 • Parkeerabonnement en Parkeervergunning Bedrijven

  Is uw bedrijf gevestigd in het vergunninghoudergebied in Zwolle? Dan kunt u een Parkeerabonnement Bedrijven of Parkeervergunning Bedrijven aanvragen. De mogelijkheden in de binnenstad (parkeersector 1 en 2) zijn anders dan in de andere parkeersectoren (4 – 13). Parkeerabonnementen en -vergunningen kunt u aanvragen of wijzigen via het parkeerloket.

 • Subsidieregeling Cultuur - Kunstevenement (professionals)

  De gemeente Zwolle vindt een goed cultuuraanbod op het gebied van evenementen voor inwoners en bezoekers belangrijk. De gemeente wil initiatieven ondersteunen die bijdragen aan het vergroten van dit culturele aanbod en Zwolle nog experimentele, creatiever en ondernemender maken. Met de subsidieregeling kunstevenement stelt de gemeente geld beschikbaar voor de organisatie van culturele evenementen, kunstevenementen en kunstfestivals.

 • Laadpaal elektrische auto aanvragen, hoe werkt dat?

  Steeds meer Zwollenaren rijden elektrisch. Maar niet iedereen heeft een eigen oprit waar een laadpaal kan staan. Daarom plaatsen we openbare laadpalen, die iedereen kan gebruiken. We letten erop dat de laadpalen goed verspreid zijn over de stad. Zo kan iedereen met een elektrische auto in de stad opladen. In onze gemeente worden de komende jaren openbare laadpalen geplaatst door Vattenfall InCharge. Bij openbare laadpalen van onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge laad je altijd 100% op met groene stroom van Nederlandse windmolens. Op dit moment zijn er meer dan 1000 openbare laadpunten in de gemeente Zwolle waarvan zo'n 50 in onze accommodaties (2024).

 • Standplaatsvergunning

  U heeft een standplaatsvergunning nodig als u iets wilt verkopen, aanbieden of aanprijzen op een andere plek dan een markt. Het gaat hierbij om een vaste plek die voor iedereen toegankelijk is. U kunt daarbij bijvoorbeeld gebruik maken van een kraam, tafel of een voertuig. U kunt een standplaatsvergunning online aanvragen met DigiD of eHerkenning.

 • Subsidieregeling Gezonde leefstijl Zwolle

  Genoeg bewegen en ontspannen, gezond eten, niet roken en verantwoord omgaan met alcohol. Dat is belangrijk voor je gezondheid, maar niet voor iedere Zwollenaar vanzelfsprekend. Wil jij buurtgenoten of andere Zwollenaren helpen zich gezond en vitaal te voelen? Dan kun je hier van ons als gemeente subsidie voor krijgen. De subsidie is bedoeld voor activiteiten waar jeugd bij betrokken is of mensen die een steuntje kunnen gebruiken met het maken van gezonde keuzes. Sport- en buurtverenigingen kunnen ook gebruik maken van deze subsidie voor het gezonder maken van hun kantine.