Zoekresultaat 1 - 5 van 5 resultaten

 • Afschrift burgerlijke stand (akte)

  Een levensgebeurtenis zoals een geboorte, huwelijk, echtscheiding of overlijden wordt door de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden vastgelegd in een akte. Deze akte wordt opgenomen in de registers van de burgerlijke stand. Soms heeft u hiervan een afschrift of een uittreksel nodig. Een afschrift is een volledige weergave van de opgemaakte akte. Een uittreksel burgerlijke stand is een beknopte versie van een akte, deze bevat alleen de persoonsgegevens. Het is mogelijk een meertalig afschrift te ontvangen van de geboorteakte, huwelijksakte of overlijdensakte. U kunt het meertalige afschrift alleen gebruiken in het buitenland en bij buitenlandse autoriteiten in Nederland.

 • Elektrisch rijden

  Via Vattenfall / gemeente kunt u een openbare laadpaal aanvragen. Mocht u een eigen laadpunt op uw inrit willen, dan kunt u die zelf aanvragen bij een energieleverancier. De kosten zijn dan uiteraard voor uzelf.

 • Vuurwerk afsteken melden

  Wanneer u buiten de daartoe wettelijk toegestane tijd (oudejaarsdag en nieuwjaarsnacht van 18.00 tot 02.00 uur) consumentenvuurwerk wilt afsteken, moet u dit melden bij de provincie Noord-Brabant.

 • Melding openbare ruimte

  De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en beheer van de openbare ruimte, zoals speelterreinen, groenvoorziening, openbare verlichting, ophalen van afval, riool en wegen. Ziet u een losliggende stoeptegel, kapotte straatverlichting, rondzwervend afval of andere dingen die niet goed zijn. Meld het dan via onderstaande knop.

 • Vuurwerk afsteken toestemming

  Wanneer u buiten de daartoe wettelijk toegestane tijd (oudejaarsdag en nieuwjaarsnacht van 18.00 tot 02.00 uur) professioneel vuurwerk wilt afsteken tijdens een evenement dan heeft u toestemming van de provincie nodig.