Zoekresultaat 1 - 7 van 7 resultaten

 • Rijbewijs aanvragen

  Een rijbewijs aanvragen en afhalen doet u persoonlijk. Maak hiervoor een afspraak of vraag het rijbewijs online aan.

 • Jeugdlintje

  Het jeugdlintje is een jaarlijkse onderscheiding voor jonge inwoners die zich belangeloos inzetten voor een ander of helpen de gemeente mooier te maken.

 • Leerlingenvervoer

  Als ouder bent u verantwoordelijk dat uw kind elke dag op school komt. U brengt uw kind of uw kind gaat zelfstandig naar school. In sommige situaties lukt dat niet, bijvoorbeeld als de meest toegankelijke school ver weg is of als uw kind een structurele handicap heeft. Mogelijk kan de gemeente u dan ondersteunen door een vorm van leerlingenvervoer. Een consulent leerlingenvervoer onderzoekt of uw kind kan leren om zelfstandig naar school te reizen, op de fiets of met openbaar vervoer. Als dit zo is, kan het zijn dat u voor (gedeeltelijke) onkostenvergoeding in aanmerking komt. Als uw kind structureel gehandicapt is en hierdoor niet zelfstandig of onder begeleiding kan reizen, kan aangepast taxi vervoer (AVAN) worden ingezet. De beoordelingscriteria van het leerlingenvervoer zijn verschillend voor de basisschool en middelbare school.

 • Exploitatievergunning

  Wilt u een horecaonderneming starten of overnemen? Dan heeft u heeft een exploitatievergunning nodig. Het is niet toegestaan om een horecabedrijf te exploiteren zonder vergunning.

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Bent u gehandicapt en wilt u uw auto graag dichtbij uw voordeur parkeren? Als u al een gehandicaptenparkeerkaart (bestuurderskaart) heeft, dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen. Een gehandicaptenparkeerplaats vraagt u online aan met DigiD.

 • Energiefonds Zevenaar

  De hoge energieprijzen zijn erg vervelend. Vooral als u moeite heeft met rondkomen. Wij willen voorkomen dat u in de problemen komt. Misschien komt u in aanmerking voor het energiefonds Zevenaar. U krijgt dan eenmalig een bedrag van €600, €800 of €1.000 om uw energierekening te betalen.

 • Bezwaar tegen gemeentelijke belastingen / WOZ

  Bent u het niet eens met de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand? Of met een aanslag gemeentelijke belastingen? Neem dan eerst contact met ons op voor een persoonlijk overleg. Vaak kunnen wij u zo snel helpen. Als wij een fout gemaakt hebben, herstellen we die. Bent u het niet eens met dit besluit. Dan kunt u alsnog bezwaar maken. Dat kan via het bezwaarformulier onderaan deze pagina. Belangrijk: U kunt nu geen bezwaar meer maken tegen de WOZ-waarde of aanslag van 2024. Dit kon tot 8 april 2024.