Zoekresultaat 1 - 10 van 41 resultaten

 • Gedenktekens, grafbeplanting en onderhoud graven

  Bij het graf kunt u een gedenkteken plaatsen. Hiervoor heeft u een plaatsingsvergunning nodig. Meestal regelt uw steenhouwer deze vergunning. Zo niet, dan moet u zelf de vergunning bij ons aanvragen. U kunt op het graf ook planten en/of andere natuurlijke materialen aanbrengen.

 • Zorgen voor een ander (mantelzorg)

  U bent mantelzorger als u langdurig en vrijwillig zorgt voor iemand uit uw omgeving. Bijvoorbeeld voor een ouder, kind, broer, zus, buurvrouw of –man. Deze personen zijn dan ziek, hulpbehoevend of gehandicapt.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Kunt u langer dan een half jaar niet meer dan 100 meter lopen? Vraag dan een gehandicaptenparkeerkaart aan. Dit kan ook als passagier. Met de kaart kunt u op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen parkeren in de hele Europese Unie.

 • Buitenlands rijbewijs omwisselen

  Heeft u een buitenlands rijbewijs en woont u in Nederland? Dan mag u eerst nog tijdelijk in Nederland rijden met het buitenlands rijbewijs. Hoe lang dat is leest u op de website van het RDW. Daarna moet u het rijbewijs bij ons omwisselen. Maak hiervoor een afspraak.

 • Er op uit en mensen ontmoeten (Dagbesteding)

  U kunt wel wat hulp gebruiken om erop uit te gaan en mensen te ontmoeten. U wilt dingen ondernemen en onder de mensen zijn. Heeft u behoefte aan een fijne dag invulling of aan meer structuur in uw dag? Dit noemen we dagbesteding. U kunt hier op verschillende manieren hulp bij zoeken.

 • Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

  Heeft u een handicap en is er niet voldoende parkeerruimte dicht bij uw huis of werk? Dan komt u misschien in aanmerking voor een individuele gehandicaptenparkeerplaats op kenteken.

 • Hondenbelasting

  Heeft u een hond? Dan moet u hondenbelasting betalen. De belasting is hoger als u meer honden heeft. Het maakt niet uit of de hond groot of klein is. U betaalt ook als uw hond nooit buiten komt.

 • Zakenpaspoort aanvragen

  Als u veel reist voor uw beroep, kunt u overwegen een zakenpaspoort aan te schaffen. Een zakenpaspoort is eigenlijk een gewoon paspoort, maar heeft extra bladzijden. Zo is er meer ruimte voor visa en douanestempels. Als u een zakenpaspoort aanvraagt, kunt u niet ook nog een normaal paspoort aanvragen. Een zakenpaspoort is 10 jaar geldig.

 • Trouwambtenaar voor 1 dag

  Een trouwambtenaar sluit het huwelijk of partnerschap. U kunt een trouwambtenaar van de gemeente kiezen of iemand die u zelf kent. Wij benoemen die persoon tot trouwambtenaar voor 1 dag. Deze persoon moet dan al wel benoemd zijn als trouwambtenaar bij een andere gemeente.

 • Levenloos geboren kind registreren

  Ouders die dat wensen, kunnen hun levenloos geboren kind registreren in de Basisregistratie personen (BRP).