Zoekresultaat 1 - 10 van 60 resultaten

 • Verhuizen naar het buitenland (emigratie)

  U verhuist naar het buitenland (emigratie) als u in een jaar 8 maanden of langer in het buitenland bent. Geef uw verhuizing door aan de gemeente waar u woont (ingeschreven staat).

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Kunt u langer dan een half jaar niet meer dan 100 meter lopen? Vraag dan een gehandicaptenparkeerkaart aan. Dit kan ook als passagier. Met de kaart kunt u op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen parkeren in de hele Europese Unie.

 • Hondenbelasting

  Heeft u een hond? Dan moet u hondenbelasting betalen. De belasting is hoger als u meer honden heeft. Het maakt niet uit of de hond groot of klein is. U betaalt ook als uw hond nooit buiten komt.

 • Gehandicaptenparkeerkaart voor zorginstelling

  Zorginstellingen kunnen een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen voor het vervoer van bewoners met een handicap. Op deze manier kunnen de instellingen de bewoners samen vervoeren. Zo hoeven ze niet voor iedere bewoner apart een kaart aan te vragen.

 • Erkenning van een kind

  U kunt uw kind erkennen voor of na de geboorte. Hiervoor moet u een afspraak maken bij de gemeente.

 • Gemeentearchief bekijken

  Het archief van de gemeente (en haar voorgangers) gaat terug tot 1611. Op de website van de Historische Vereniging Barendrecht kunt u veel lezen over de geschiedenis van Barendrecht. Wilt u iets inzien uit het archief van Barendrecht? Vul hiervoor het contactformulier in. Geef zoveel mogelijk gedetailleerde informatie. Hoe meer informatie, des te makkelijker het op te zoeken is.

 • Inzien basisregistratie personen

  In onze basisregistratie personen (BRP) staan uw gegevens opgenomen. U kunt uw eigen gegevens inzien en die van uw kinderen onder de 18 jaar. Er moet hiervoor wel sprake zijn van ouderlijk gezag.

 • Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

  Heeft u een geregistreerd partnerschap en wilt u trouwen met uw geregistreerd partner? Dan kunt u uw geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. Om uw partnerschapsregistratie officieel om te zetten in een huwelijk, geeft u dit eerst door aan de gemeente. Daarna tekent u de akte van omzetting. Dit kan aan de balie in het gemeentehuis of op een…

 • Levenloos geboren kind registreren

  Ouders die dat wensen, kunnen hun levenloos geboren kind registreren in de Basisregistratie personen (BRP).

 • Geslachtsregistratie wijzigen

  Op uw geboorteakte en in de basisregistratie personen (BRP) staat uw geslacht vermeld: man of vrouw. Als u transgender bent dan kunt u vanaf uw 16e jaar de geslachtsregistratie gratis laten wijzigen. U kunt dan ook uw voornamen wijzigen als u dat wilt.