Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

 • PMD (Plastic- en Metalenverpakkingen en Drinkpakken)

  Metalen verpakkingen kunt u samen met de plastic verpakkingen en kartonnen drinkpakken kwijt in de speciale PMD-zak of in de verzamelcontainers op de milieustraat. U gooit metalen verpakkingen dus niet meer bij het restafval.

 • Nieuwe inwoners

  Als nieuwe inwoner van de gemeente Kapelle is het fijn om belangrijke informatie snel en gemakkelijk terug te vinden. Hieronder vindt u informatie over burgerzaken, openingstijden, hondenbelasting, waar u terecht kunt voor, Fixi, etc.

 • Stembureaus

  In de gemeente Kapelle kunt u kiezen in welk stembureau u gaat stemmen. De stembureaus zijn op 6 juni 2024 geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Alle stembureaus zijn toegankelijk voor mindervaliden.

 • Vrijwilligerswerk

  Vacaturebank vrijwilligers, Vrijwilligersverzekering

 • De geschiedenis van de Franse Herdenking

  Sinds 1950 wordt jaarlijks een herdenking gehouden. Vanaf 2003 wordt dit gedaan op of omstreeks 16 mei, de dag dat de Franse generaal Deslaurens sneuvelde bij de aftocht van zijn troepen van Vlissingen naar Breskens. De herdenking wordt georganiseerd door de gemeente Kapelle, in overleg met de Franse Ambassade in Nederland en het Comité du Souvenir Français. Bij de ceremonie zijn de ambassadeurs of consuls van Frankrijk en Marokko aanwezig, vertegenwoordigers van de Nederlandse Strijdkrachten, militaire attachés van diverse landen, veteranenorganisaties en Franse en Marokkaanse organisaties.

 • Koninklijke onderscheiding, lintje

  Kent u iemand in uw omgeving die een Koninklijke onderscheiding (lintje) verdient? Dan kunt u deze aanvragen voor die persoon.

 • Alcoholwet vergunning

  Als u alcohol schenkt of verkoopt, heeft u een alcohol vergunning nodig van de gemeente. Voor het schenken van alcohol tijdens een evenement moet u een ontheffing bij de gemeente aanvragen.

 • Kabelgoot aanvragen

  Op deze pagina vraagt u een kabelgoot aan. Een eigen kabelgoot aanvragen kost € 385,- inclusief BTW. U betaalt meteen bij het aanvragen. We leggen de kabelgoot tussen uw eigen terrein en de straat. De gemeente blijft eigenaar van deze kabelgoot. Deze kabelgoot leggen we in de stoep tussen uw eigen terrein en de straat. Voor het aanvragen van een kabelgoot moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees deze goed door voordat u de aanvraagt start. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een medewerker van Duurzaamheid via 14 0113 of duurzaam@kapelle.nl. Let op: De parkeerplaats blijft openbaar. U kan deze niet reserveren. Verder is de gebruiker van de kabelgoot verantwoordelijk voor schade en onderhoud aan de kabelgoot.