Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten

 • Aangifte doen van overlijden

  Als iemand overlijdt, geeft u dat door aan de gemeente waarin de persoon is overleden. Het is belangrijk dat u dit doet voordat de begrafenis of crematie plaatsvindt. Vaak doet de begrafenisondernemer dit namens de nabestaanden. De gemeente zorgt ervoor dat de basisregistratie personen (BRP) wordt aangepast. Nabestaanden regelen de begrafenis of crematie van de overledene. Gebeurt dit niet, bijvoorbeeld omdat er geen nabestaanden zijn? Dan treedt de gemeente op als opdrachtgever van de uitvaart.

 • Bouwplannen en bouwtekeningen

  U kunt bouwplannen bij de gemeente opvragen en inkijken. Alle bouwplannen met een datum voor 1 oktober 2010 kunt u terecht bij het Drents Archief.

 • Grafbedekking

  Bij het graf van een overledene mag u een aandenken plaatsen, bijvoorbeeld een grafsteen, gedenkplaat of graftuin. Hierbij moet u rekening houden met de eisen die wij aan grafbedekkingen stellen. U heeft hiervoor een vergunning nodig. Deze vergunning is nodig voor iedere vorm van grafbedekking met uitzondering van beplanting. De plaatselijke uitvaartondernemers en steenhouwerijen zijn hiervan op de hoogte. Meestal vragen zijn de vergunning aan. U kunt als rechthebbende ook zelf een vergunning aanvragen bij onze administratie begraafplaatsen. Aan de aanvraag zijn kosten verbonden.

 • Antireclamesticker ophalen

  In Assen ontvangt u niet standaard ongeadresseerd reclamedrukwerk. Als u dit wel wilt ontvangen kunt u dit aangeven door een Ja-sticker op uw brievenbus te plakken. Ongeadresseerd reclamedrukwerk mag dus alleen bij u bezorgd worden als u daar duidelijk toestemming voor geeft. Heeft u geen sticker? Dan kunt u die ophalen op het stadhuis.

 • Een evenement organiseren

  Organiseert u een evenement? Bekijk dan of u een vergunning nodig heeft, of dat een melding voor uw evenement volstaat. Beantwoord via de onderstaande button een aantal vragen om erachter te komen of u een evenement moet melden of een vergunning aan moet vragen. Wanneer u een evenement wilt organiseren, dan kunt u contact opnemen met evenementencoƶrdinator Yanissa van den Eng: yanissa@vaartinassen.nl of 06-53991707.

 • Meldpunt Openbare Ruimte

  Lantaarnpaal defect? Fietswrak? Zwerfvuil? Onkruid? Stoeptegels los? Gevaarlijke verkeerssituatie? Meld het bij de gemeente. U kunt uw melding direct online doorgeven.