Zoekresultaat 1 - 10 van 38 resultaten

 • Welstandsadvies

  Gaat u (ver-)bouwen en vraagt u daarvoor een omgevingsvergunning aan? Dan kijkt een onafhankelijke adviescommissie naar uw plannen. Deze commissie let er op dat gebouwen binnen de omgeving passen. De commissie doet dit met behulp van het Welstandsbeleid 2020. In deze nota staan afspraken over wat gebouwd mag worden en hoe die gebouwen eruit zien. De commissie geeft advies aan…

 • Gratis advies duurzaam verkeer

  De gemeente Gouda helpt ondernemers graag met duurzaam verkeer en goede bereikbaarheid. Ook onderwerpen zoals gezondheid, parkeren, verkeersoverlast en CO2-afname horen daarbij. Bent u een enthousiaste werkgever die hiermee aan de slag wil? Dan kunt u gratis advies krijgen.

 • Kansspelautomatenvergunning

  Wilt u een kansspelautomaat in uw horecazaak plaatsen? Dan heeft u een kansspelautomatenvergunning nodig. Deze vergunning heet ook wel een aanwezigheidsvergunning. Een fruitautomaat is een voorbeeld van een kansspelautomaat. Voor een behendigheidsapparaat (zoals een flipperkast of een videospel) heeft u geen vergunning nodig.

 • Uitstallingsvergunning

  Bent u ondernemer en wilt u een uitstalling zoals een reclamebord op de openbare weg plaatsen? Dan heeft u meestal een uitstallingsvergunning nodig.

 • Melding brandveilig gebruiken niet-bouwwerk

  Organiseert u een evenement en wilt u een partytent plaatsen? Dan moet u dit misschien melden. Voor het gebruik van niet-bouwwerken (zoals een partytent) kan een gebruiksvergunning nodig zijn.

 • Verkeersmaatregel

  Is het nodig om voor de uitvoering van een (infra)project of evenement in Gouda een weg, fiets- of voetpad of parkeervak(ken) tijdelijk (gedeeltelijk) af te sluiten? Dan vraagt u hier toestemming voor. Deze toestemming is nodig om alle verkeersmaatregelen en werkzaamheden in de stad op elkaar af te stemmen. Daarmee houden we Gouda bereikbaar. Soms is er een verkeersplan nodig.…

 • Stopzetten huurcontract

  Huurt u een stuk openbaar groen (snippergroen) van de gemeente en wilt u uw contract stopzetten? Dan kunt u dit online doen via onderstaande knoppen. Heeft u een ander huurcontract met de gemeente en wilt u dit contract stopzetten? Stuur dan een e-mail naar gemeente@gouda.nl of bel ons via telefoonnummer 14 0182.

 • Melding gebrek huurpand

  Als u een gebrek wilt melden aan een pand dat u van de gemeente huurt, dan kan dit via het huurportaal via onderstaande knop. Hier kunt u ook volgen hoe wij uw klacht of probleem afhandelen.

 • Vergunning seksbedrijf

  Wilt u een seksbedrijf beginnen? Dan heeft u een vergunning nodig. We raden u aan contact op te nemen met de gemeente als u van plan bent een vergunning voor een seksbedrijf aan te vragen. Hiervoor kunt u bellen met het team Bijzondere wetten via telefoonnummer 14 0182. We maken dan een afspraak om samen met u door te nemen wat…

 • Social return in aanbestedingen

  Bent u ondernemer of werkgever en wilt u een opdracht uitvoeren voor de gemeente? Dan vragen wij u om social return toe te passen. Bij opdrachten boven een bepaald bedrag is het zelfs verplicht. Op deze pagina leest u meer over social return, tips om de offerte of aanbesteding te maken en de stappen nadat u de opdracht heeft gekregen.