Zoekresultaat 1 - 10 van 31 resultaten

 • Landvermesser

  Wir unterhalten eine umfangreiche Landkarte. Dies ist gesetzlich vorgeschrieben. Wir beauftragen einen Landvermesser mit der Erstellung der Karte.

 • Direct debit taxes

  You can pay your municipal taxes by direct debit. This means that you authorise the municipal authorities to debit the tax sum from your bank account in instalments. That makes things easy because you always pay on time. You can arrange this using your DigiD.

 • Abwassergebühren

  Sie haben einen Wohnsitz oder ein Unternehmen in unserer Gemeinde? Dann wird Ihr Wohn- oder Geschäftsraum in der Regel an unsere Kanalisation angeschlossen. Sie zahlen dann Abwassergebühren.

 • Regeling Open Club Initiatieven

  Sport en Bewegen verbindt en maakt het mogelijk dat iedereen kan participeren. Het laten zien wat er gebeurt en wat men zelf doet in de eigen buurt en omgeving. Verenigingen en instellingen worden gestimuleerd samenwerking te zoeken, mogelijk met ondersteuning van inwoners die meer willen deelnemen aan de samenleving. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage vanuit deze regeling is het wel noodzakelijk dat het verzoek voldoet aan een aantal voorwaarden en kwaliteitscriteria.

 • Planschade

  Het kan zijn dat u schade heeft omdat wij besluiten hebben genomen op het gebied van de ruimtelijke ordening. Uw huis wordt bijvoorbeeld minder waard, uw woongenot vermindert of u loopt inkomen mis. U kunt dan in aanmerking komen voor een vergoeding van de planschade.

 • Wateroverlast

  Wateroverlast komt steeds vaker voor. Het ontstaat als het lange tijd regent of juist bij korte heftige regenval. Door de veranderingen in ons klimaat komen heftige buien, waarbij in korte tijd veel regenwater valt, steeds vaker voor.

 • Welk afval in welke bak

  Op de website van HVC kunt informatie vinden over het scheiden van elk soort huishoudelijk afval.

 • Incidentele subsidie

  Een incidentele subsidie is een subsidie ten behoeve van bijzondere incidentele projecten die niet behoren tot de reguliere bezigheden van de aanvrager. Wilt u weten of uw organisatie in aanmerking komt voor een incidentele subsidie, raadpleeg dan de ‘algemene subsidieverordening gemeente Schagen 2018’ en het ‘subsidiebeleid gemeente Schagen 2015’. In de subsidieverordening staat vermeld welke gegevens aan het verzoek toegevoegd moeten worden voordat het verzoek in behandeling kan worden genomen.

 • Basisregistratie adressen en gebouwen (bag)

  In de BAG staan de gegevens van alle adressen en gebouwen in de gemeente. De adresgegevens van woonboten en woonwagens staan er ook in. Bij woonboten heet dat ligplaatsen, bij woonwagens standplaatsen.

 • Begrafenis aanmelden

  Een uitvaartverzorger kan voor u een begrafenis aanmelden via onze uitvaartagenda.