Zoekresultaat 1 - 7 van 7 resultaten

 • Verhuizing doorgeven

  Een verhuizing doorgeven doet u als u binnen de gemeente Hollands Kroon verhuist of als u in Hollands Kroon komt wonen.

 • Uitgifte bedrijfsgrond

  De uitgifte van gronden verloopt via het team Vastgoed en Grondzaken.

 • Regelen van begrafenis

  Het aanvragen van een begrafenis op één van de gemeentelijke begraafplaatsen in Hollands Kroon gaat digitaal. De uitvaartondernemer regelt dit voor u. Om online aangifte van begraven te doen heeft de (uitvaart)ondernemer eHerkenning nodig. Heeft hij/zij dit niet, of wilt u persoonlijk de begrafenis regelen neem dan contact op met team Begraven.

 • Kleine kansspelen, loterijen en speelautomaten

  Wilt u een kansspel organiseren? Dan moet u dit melden bij ons. Wilt u een loterij organiseren? Dan heeft u hiervoor een vergunning nodig. Ook voor het plaatsen van speelautomaten heeft u een vergunning nodig.

 • Aangifte overlijden

  Als iemand overlijdt moet u dat laten weten aan de gemeente waarin de persoon is overleden. Meestal doet de begrafenisondernemer aangifte van overlijden. U mag dit ook als familielid doen. Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

 • Reageren op omgevingsvergunning of bestemmingsplan

  Bent u het niet eens met een besluit over een reguliere omgevingsvergunning? Dan kunt u hierop reageren door bezwaar te maken. Bij een uitgebreide omgevingsvergunning geeft u eerst uw mening (zienswijze). Dit doet u tijdens de ontwerpfase.

 • Naamskeuze kinderen

  Ouders mogen zelf kiezen welke achternaam hun eerste kind krijgt: de naam van de moeder of van de vader. De naamskeuze kan alleen bij het eerste kind. Alle volgende kinderen in het gezin krijgen automatisch de achternaam die het eerste kind heeft gekregen.