Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

 • Paspoortwijziging

  Zijn uw persoonsgegevens gewijzigd? Bijvoorbeeld omdat u uw naam heeft gewijzigd? Dan is uw reisdocument of identiteitsbewijs niet meer geldig. U moet een nieuw paspoort, rijbewijs of ID-kaart aanvragen.

 • Geheimhoudingsverzoek persoonsgegevens

  Elke burger heeft het recht om geheimhouding te vragen van zijn persoonsgegevens. Dit kan alleen voor het verstrekken van gegevens aan ‘derden', zoals maatschappelijke instellingen.

 • Visum

  Voor een aantal landen in de wereld heeft u een visum nodig. Dat is in die landen wettelijk vastgelegd. Wetgeving verandert regelmatig. Daarom kunt u het beste voordat u uw reis boekt, navragen of u een visum moet aanvragen. Dat kan bijvoorbeeld bij uw reisbureau of de ambassade van het land waar u naar toe wilt reizen.

 • Akte van overlijden

  In sommige gevallen heeft u een schriftelijk bewijs nodig dat iemand is overleden. Bijvoorbeeld omdat een pensioenfonds ernaar vraagt. U kunt in de gemeente waar de persoon is overleden een 'uittreksel register van overlijden' aanvragen. De ambtenaar van de burgerlijke stand maakt deze akte op. Een afschrift van die akte is een officieel bewijs van overlijden.

 • Huwelijksbevoegdheid

  Gaat u in het buitenland trouwen? Of sluit u in het buitenland een partnerschap? Dan kan de buitenlandse instantie u vertellen welke documenten u hiervoor nodig heeft. In sommige landen moet u bewijzen dat u niet getrouwd bent of geen geregistreerd partnerschap hebt. De buitenlandse instantie kan u dan vragen om een ongehuwdverklaring of verklaring van huwelijksbevoegdheid.

 • Reizen met kinderen

  Wanneer een ouder op reis gaat naar het buitenland met zijn of haar kind, kan het van belang zijn dat de ouder bewijsstukken meeneemt over de relatie die hij/zij heeft met het kind. Voorbeelden hiervan zijn het formulier Toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland en het Uittreksel BRP met vermelding gezag. Tip: bereid je goed voor op de reis!

 • Vreemdelingenpaspoort

  U kunt een vreemdelingenpaspoort aanvragen als u in Nederland woont en niet de Nederlandse nationaliteit heeft; u wel een geldige verblijfsvergunning heeft en u geen paspoort bij uw eigen ambassade kunt krijgen of aanvragen. Een vreemdelingenpaspoort moet u aanvragen op het Stadskantoor. Voor de aanvraag moet u vooraf een afspraak maken. De aanvraagprocedure duurt minimaal vier weken. Wordt uw aanvraag niet geaccepteerd? Dan krijgt u het rijksgedeelte van de betaalde leges terug.

 • Noodpaspoort

  Is uw reisdocument verlopen of zoekgeraakt? Gaat u binnen heel korte tijd al op reis en kunt u geen vervangend exemplaar meer regelen bij de gemeente? Dan kan een noodpaspoort via de Koninklijke Marechaussee u helpen.