Zoekresultaat 1 - 4 van 4 resultaten

 • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

  Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag.

 • Aangifte van overlijden

  Als iemand overlijdt moet aangifte gedaan worden bij de gemeente waar de persoon is overleden. Meestal doet de begrafenisondernemer dit voor de nabestaanden. De gemeente zorgt er voor dat de basisregistratie personen (BRP) wordt aangepast.

 • Hulpdiensten voor dieren

  Dieren kunnen gewond raken, de weg kwijt zijn of dood gaan. Soms worden dieren mishandeld of verwaarloosd. Voor deze dieren zijn er speciale hulpdiensten.

 • Bezwaar maken

  Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met een besluit van de gemeente. Bijvoorbeeld omdat u een vergunning heeft aangevraagd of een bijstandsuitkering maar u heeft die niet gekregen. Of uw buren hebben een vergunning gekregen waar u het niet mee eens bent. Vaak kunt u bezwaar maken tegen een besluit van de gemeente. Dit doet u door een bezwaarschrift te sturen naar de gemeente. In uw bezwaarschrift legt u uit waarom u het niet eens bent met het besluit. De gemeente moet dan opnieuw beslissen. Bent u het ook niet eens met dit tweede besluit? Dan kunt u in de meeste gevallen beroep indienen bij de rechter.