Zoekresultaat 1 - 10 van 42 resultaten

 • Huisbezoek reisdocument

  Bent u ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been en niet in staat om zelf naar het gemeentehuis te komen?

 • Paspoort en identiteitskaart

  Vraag hier uw paspoort en/of identiteitskaart aan

 • Eerste inschrijving in Nederland

  Woont u in het buitenland en wilt u in Nederland gaan wonen? Dan schrijft u zich in bij de gemeente.

 • Aangifte geboorte Noardeast-Fryslan

  Als een kind is geboren, doet iemand die bij de geboorte aanwezig is geweest aangifte. Dat moet in de gemeente waar het kind is geboren. Met deze aangifte maakt u de geboorte officieel bij de gemeente bekend. Dit is wettelijk verplicht. U maakt hiervoor een afspraak.

  Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit of bent u duomoeder? Neem dan voor het doen van de geboorteaangifte telefonisch contact met ons op.

 • Tweede Paspoort

  Reist u veel, ook naar landen die met elkaar in conflict zijn? Of kunt u tijdelijk niet over uw paspoort beschikken in verband met een visumaanvraag? Dan kunt u een tweede paspoort aanvragen. 

  U kunt een afspraak maken bij uw eigen gemeente om langs te komen voor de aanvraag. Klik op de online afspraakbutton van uw gemeente hieronder.

 • Verkoop gemeentelijke groenstroken

  In veel gevallen is het mogelijk om gemeentelijke groenstroken/snippergroen aan te kopen. We spreken van snippergroen als deze niet meer van openbaar belang zijn.

 • Klachten

  Vindt u dat u niet goed behandeld bent door de gemeente? Omdat een medewerker of bestuurder onbeleefd is? U kunt dan een klacht indienen.

 • Naamgebruik

  Na uw huwelijk of geregistreerd partnerschap verandert uw achternaam niet. Wel kunt u de achternaam van uw partner gebruiken. Dit geldt voor beide partners. Op officiële documenten, zoals een paspoort en rijbewijs, staat altijd uw eigen achternaam, eventueel aangevuld met de naam van de partner.

  Klik op de online afspraakbutton voor het maken van een afspraak

 • Erkennen kind vóór de geboorte

  Bent u niet getrouwd of hebt u geen geregistreerd partnerschap en is uw partner zwanger? Dan kunt u het kind al voor de geboorte erkennen. Dit heet 'erkenning ongeboren vrucht'. U kunt het kind ook erkennen als u niet de biologische ouder bent. Door het kind te erkennen, wordt u de wettelijke vader of duomoeder. U maakt hiervoor een afspraak.

 • Aangifte vertrek buitenland

  Emigreert u naar het buitenland? Of verwacht u minimaal acht maanden in het buitenland te gaan wonen? Dan meldt u dat bij de gemeente.

  U kunt een afspraak maken bij uw eigen gemeente om langs te komen voor de aanvraag. Klik op de online afspraakbutton van uw gemeente hieronder.