Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

 • Publicaties

  Op deze pagina staat een overzicht van voorgenomen verkopen, verhuren en andere vormen van in gebruik gaven. Deze staan hier na aanleiding van het ‘Didam’-arrest.

 • Collectieve zorgverzekering

  De gemeente Borne vindt het belangrijk dat iedereen een goede zorgverzekering heeft. Ook als u een laag inkomen heeft en hoge zorgkosten. Daarom bieden wij, samen met Menzis, de collectieve zorgverzekering GarantVerzorgd aan: een complete zorgverzekering waar de gemeente Borne aan meebetaalt. U krijgt korting op de premie én u bent goed verzekerd.

 • Gevonden/verloren voorwerpen

  Doe bij gemeente Borne aangifte over gevonden voorwerpen. U kunt het voorwerp bij de gemeente afgeven of thuis bewaren. Voorwerpen die minder waard zijn dan € 450,- bewaart de gemeente 3 maanden. Daarna worden ze verkocht, vernietigd of hergebruikt. Voorwerpen die meer waard zijn dan € 450,- bewaart de gemeente 1 jaar. Als er binnen 1 jaar geen eigenaar is gevonden, kan de vinder de eigenaar worden. U moet dan zelf binnen een maand het voorwerp ophalen. Onderstaande voorwerpen zijn gevonden en kunnen door de eigenaar opgehaald worden bij de receptie in het gemeentehuis. Vergeet niet uw legitimatiebewijs mee te nemen. Bij het ophalen tekent u een ontvangstbewijs. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Publiekszaken tel: 14074. Openingstijden van de receptie: maandag: 08.30 - 18.30 uur, dinsdag t/m donderdag: 8.30 - 17.00 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.

 • Politiek Actief

  Doe mee met de gratis cursus politiek actief voor de gemeente! Vraag je je wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denk je dat je dat beter zou kunnen? Of wil je iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet je niet hoe? Volg dan de cursus Politiek Actief voor de gemeente en ontdek het! Wie weet ben je hierna wel zo geïnspireerd geraakt dat je zelf actief wilt worden in de gemeentepolitiek, bijvoorbeeld als raadslid. De cursus start op maandag 9 september en meedoen is gratis!

 • Nieuw stembiljet

  Onze gemeente doet mee aan een proef met een nieuw model stembiljet. In heel gemeente Borne stemt u tijdens de Europees Parlementsverkiezing op 6 juni 2024 daarom met een ander model stembiljet dan u gewend bent. Het stembiljet is kleiner en ziet er anders uit. Op deze pagina leest u meer informatie over het nieuwe stembiljet.

 • Gemeentelijke organisatie

  Doel van de gemeentelijke organisatie.

 • Studietoeslag

  De studietoeslag is een toeslag voor studenten die door een structurele lichamelijke of psychische beperking niet in staat zijn om naast hun opleiding te werken. Met de studietoeslag wil gemeente Borne stimuleren dat deze jongeren een opleiding (blijven) volgen. Want het afronden van een opleiding maakt de kans op een baan groter.

 • Stemmen bij volmacht

  Kunt u niet zelf naar het stembureau? Dan kunt u een andere kiezer machtigen om namens u te stemmen.

 • Stemmen in een andere gemeente (kiezerspas)

  Wilt u stemmen in een andere gemeente dan de gemeente waar u woont? Dan heeft u een kiezerspas nodig. Bewaar uw kiezerspas goed. U krijgt geen nieuwe pas als u de kiezerspas kwijtraakt. Een kiezerspas aanvragen kan op drie manieren: digitaal, schriftelijk, of mondeling aan de balie van de gemeente.

 • Koninklijke onderscheiding

  Wie verdient volgens u een Koninklijke onderscheiding?