Zoekresultaat 1 - 10 van 16 resultaten

  • Omgevingsvergunning

    Wilt u iets bouwen of verbouwen? Slopen? Wilt u een boom kappen? Een evenement organiseren of iets anders aan uw omgeving veranderen? In veel gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Een omgevingsvergunning vraagt u aan in het omgevingsloket van de Rijksoverheid. U mag ons ook bellen of uw vraag per e-mail stellen.

  • Straat tijdelijk afsluiten voor verbouwing of werkzaamheden - toestemming vragen

    Soms is het voor de veiligheid nodig de straat tijdelijk af te sluiten. Bijvoorbeeld als u beton gaat storten of als u met een hijskraan een dakkapel op uw woning plaatst. U vraagt hiervoor bij een Tijdelijke Verkeersmaatregel (TVM) aan. Dit is belangrijk zodat we onder andere hulpdiensten tijdig kunnen informeren over de afsluiting.

  • Woo-verzoek indienen

    De Wet open overheid (Woo) vervangt de Wet openbaar bestuur (Wob). De Wet open overheid zorgt ervoor dat meer overheidsinformatie openbaar is en dus toegankelijk voor de inwoner. Is de informatie die u zoekt nog niet openbaar? Dan kunt u een verzoek indienen tot openbaarmaking van bepaalde overheidsinformatie.

  • Alcoholvergunning

    Wilt u bijvoorbeeld een kantine, café, restaurant, bedrijfsrestaurant of slijterij starten of overnemen? En schenkt/verkoopt u daar alcoholische drank? Dan heeft u een alcoholvergunning nodig. U krijgt deze vergunning als u aan een aantal eisen voldoet.

  • Gemeentelijke belastingen

    De aanslag gemeentelijke belastingen krijgt u van Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW). Dit is de belastingorganisatie die namens onze gemeente de gemeentelijke belastingen heft en int. Op de website van SVHW ziet u welke soorten belasting u betaalt en hoe u kwijtschelding aanvraagt en bezwaar maakt. Veel zaken kunt u zelf regelen via de digitale balie ‘Mijn SVHW’. U logt hiervoor in met uw DigiD. U kunt hier bijvoorbeeld de WOZ-waarde van uw woning en het taxatieverslag bekijken.

  • Monumenten

    Bent u eigenaar van een (rijks)monument? Dan gelden andere eisen bij onderhoud en een verbouwing dan bij een niet-monumentaal pand. U hebt voor meer zaken een omgevingsvergunning nodig. Meer informatie, bijvoorbeeld over een conceptverzoek, leest u verder op deze pagina. Een bouwhistorisch onderzoek leert u veel over de geschiedenis van uw pand.

  • Vooroverleg omgevingsvergunning

    Hebt u een (gezamenlijk) initiatief om iets te gaan bouwen, kappen, een uitrit aan te leggen een ander gebruik van panden of gronden of het wijzigen van een omgevingsplan? Start uw initiatief met een vooroverleg (conceptaanvraag) omgevingsvergunning. Het indienen van een initiatief is bedoeld om zowel de wenselijkheid als de haalbaarheid van uw plannen te toeten in de fysieke leefomgeving. Dit is geen definitieve aanvraag!

  • Verklaring omtrent gedrag

    Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. U hebt een VOG bijvoorbeeld nodig als u gaat werken in de kinderopvang of het onderwijs. Gebruik het aanvraagformulier, vul het volledig in en neem het mee naar uw afspraak in het gemeentehuis.

  • Ventvergunning

    Als u goederen of etenswaren huis-aan-huis of met een rondrijdende verkoopwagen wilt verkopen, noemen we dat ‘venten’. En daar hebt u een vergunning voor nodig.

  • Exploitatievergunning

    Als u een horecabedrijf wilt starten of overnemen, zoals bijvoorbeeld een broodjeszaak, ijssalon, restaurant/café of cafetaria, moet u een aantal dingen regelen. Zo hebt u bijvoorbeeld een exploitatievergunning nodig en/of een alcoholvergunning. Deze vraagt u aan bij de gemeente.