Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

 • Hulp bij schulden

  Groeien de geldzorgen je boven het hoofd en kom je er niet alleen uit? Wij kunnen hulp bieden via een schuldregeling of budgetbeheer. Schuldregeling is gericht op het oplossen van alle schulden. Bij budgetbeheer is het doel om een financiële situatie stabiel te houden door de vaste lasten door te betalen.

 • Bedrijf starten

  Ben je een startende ondernemer en heb je vragen over huisvesting of het bestemmingsplan? Of wil je meer weten over financiering of welke vergunningen je nodig hebt? We kunnen je hierin adviseren en begeleiden. Stuur voor meer informatie een e-mail naar ondernemersplein@eindhoven.nl. Als je plannen hebt met jouw pand of onderneming kan het Team Transformatie Centrumgebieden je wellicht van dienst zijn.

 • Wijziging van geslacht in geboorteakte en BRP

  Heb je besloten om je geslacht te veranderen en heb je een verklaring van de deskundige die je in je transitie begeleid? Je kunt het geslacht dan ook op de geboorteakte en in de gemeentelijke administratie (Basisregistratie Personen, BRP) laten wijzigen. Als je in Eindhoven geboren bent, dan kun je daarvoor bij ons terecht. Maak hiervoor een afspraak.

 • Ontheffing sluitingsuur horeca

  In Eindhoven kun je als horecaondernemer verschillende soorten ontheffing van het sluitingsuur aanvragen; bijvoorbeeld ter ere van een jubileum van je zaak en op sommige plaatsen met een verlaatje.

 • Vergoeding bij planschade

  Planschade bestaat uit waardevermindering van je onroerende zaak of vermindering van je inkomen als gevolg van besluiten op het gebied van de ruimtelijke ordening. Meestal gaat het om schade als gevolg van een herziening van een bestemmingsplan. Of als gevolg van een verleende omgevingsvergunning voor bouwen of voor planologisch strijdig gebruik, waarbij afgeweken wordt van het geldende bestemmingsplan.

 • Verhuizen naar het buitenland (emigratie)

  Verhuis je vanuit Eindhoven naar het buitenland, of verblijf je de komende 12 maanden minstens 8 maanden in het buitenland? Geef dit dan binnen 5 dagen vóór je vertrek aan ons door via DigiD. Dit kan online of per post. Verhuis je en blijft er iemand van je gezin achter op je oude adres? Geef je verhuizing dan altijd op afspraak persoonlijk door aan de balie.

 • Geluidsoverlast en overlast van bedrijven

  Ervaar je geluidsoverlast? Ga dan eerst met de veroorzaker van de overlast in gesprek. Mogelijk kunnen jullie het onderling oplossen. Lukt dit niet, of weet je niet wie de overlast veroorzaakt? Dan zijn er - afhankelijk van de oorzaak - verschillende manieren waarop je geluidsoverlast kunt melden. Ervaar je overlast van een bedrijf? Kijk dan verderop op deze pagina wat je kunt doen.

 • Geboorteaangifte

  Ben je vader of moeder geworden? Proficiat! De geboorte van je of jullie kind geef je binnen 3 dagen aan in de gemeente waar het kind is geboren. In Eindhoven is het mogelijk om digitaal de geboorteaangifte via DigiD te doen. Daarvoor hoef je de deur niet uit.

 • Betaald parkeren woonwijken

  In woonwijken die dicht bij het centrum liggen is vaak sprake van parkeeroverlast. Woon jij in zo'n wijk en heb je overlast, dan kun je ons vragen een betaald parkeren regeling in te voeren. Zijn er genoeg mensen in de straat of buurt het hiermee eens, dan voeren we betaald parkeren in. Doel hiervan is de overlast te verminderen en de parkeerruimte goed te benutten.