Zoekresultaat 1 - 10 van 13 resultaten

  • Melding openbare ruimte

    Melding openbare ruimte doen De openbare ruimte bestaat uit plekken die voor iedereen toegankelijk zijn, zoals pleinen, wegen, parken, speeltuinen of sportvelden. Is er iets kapot, is er sprake van overlast of is er een gevaarlijke situatie ontstaan? Meld dit dan bij de gemeente. Denk hierbij aan meldingen over: afval; kapotte straatverlichting; asfalt-, klinker- en onverharde wegen; voetpaden en fietspaden; pleinen, speelplaatsen en dergelijke; verkeersborden en -tekens; straatmeubilair, zoals zitbanken; verkeersmaatregelen, zoals drempels en wegversmallingen; ongedierte; openbaar groen.

  • Vuur stoken

    Wilt u een paas- of vreugdevuur organiseren of een kampvuur stoken? Voor het stoken van vuur moet u toestemming (oftewel een ontheffing) vragen aan de gemeente. Het is niet toegestaan om tuinafval op uw terrein te verbranden. De gemeente kan de ontheffing weigeren om hinder te voorkomen, in het belang van de openbare orde en veiligheid of ter bescherming van de leefomgeving en het milieu. Als u zich niet in deze beslissing kunt vinden, kunt u tot 6 weken na de beslissing bezwaar maken.

  • Schadeclaim indienen

    Heeft u schade opgelopen door gemeentelijk handelen of juist het nalaten daarvan? Bijvoorbeeld door gebreken aan de weg of omdat de gemeente vergeten is om waarschuwingsborden te plaatsen bij een wegopbreking? Dan kunt u de gemeente hiervoor aansprakelijk stellen.

  • Storing openbare verlichting

    Storing openbare verlichting melden Een storing in de verlichting of schade aan een lichtmast meldt u bij de gemeente. Denkt u hierbij aan de volgende gevallen: één of meer lampen branden niet, de lamp knippert, de lantaarnpaal staat scheef en/of gedraaid, het armatuur is kapot of hangt los, de mastdeur is verwijderd, de bedrading is zichtbaar, schade door aanrijding.

  • Tijdelijke verkeersmaatregel aanvragen

    Moet u voor bepaalde werkzaamheden of evenementen gebruikmaken van de openbare ruimte of weg en kunt u zich dan niet aan de verkeersregels houden? Wilt u, bijvoorbeeld voor een verbouwing of verhuizing, de weg of een parkeervak tijdelijk (deels) afsluiten? Neem dan contact op met de gemeente. Het kan zijn dat er tijdelijke verkeersmaatregelen genomen moeten worden.

  • Ongedierte

    Melding doen Heeft u last van ongedierte? Bijvoorbeeld van steenmarters, ratten, muizen, vleermuizen, vlooien of bijen? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente voor advies. Let op: het gaat om advies, niet om bestrijding. Wespen De gemeente bestrijdt geen wespen. Wespen kunt u eventueel zelf bestrijden met verdelgingsmiddelen die u in de winkel kunt kopen. U kunt ook contact opnemen met een gecertificeerde ongediertebestrijder.

  • Maatschappelijke ondersteuning Wmo

     

  • Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

    Bent u gehandicapt en heeft u een auto die u niet op eigen terrein kunt parkeren? Dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen in de buurt van uw huis. Alleen u mag dan uw auto daar neerzetten. Bij de parkeerplaats plaatst de gemeente het bord ‘gehandicaptenparkeerplaats’ met hierop het kenteken van uw auto.

  • Verhuizen

    Geef uw verhuizing binnen vijf dagen na of maximaal 30 dagen voor de verhuisdatum door aan de gemeente waar u gaat wonen. Dus ook als u binnen de gemeente van adres verandert. Gaat u verhuizen naar een recreatieverblijf? Lees meer over permanente bewoning in een recreatieverblijf.

  • Olietank in tuin

    Vindt u een olietank in uw tuin? Of heeft u een vermoeden van een olietank? U kunt bij de gemeente informeren of bekend is of er op uw adres een opslagtank aanwezig is. Of u kunt uw buren of de vroegere bewoners vragen of zij weten van het bestaan van een olietank. Ook oliehandelaren weten soms nog welke huizen vroeger oliestook hadden.  In de tuin kunnen putdeksels, koperen doppen, ontluchtingspijpen of vreemde verzakkingen aanwijzingen zijn voor een ondergrondse opslagtank. Ook kunt u met een metalen staaf in de grond prikken in de buurt van de kelder of de kruipruimte. Olietanks liggen meestal niet meer dan een meter diep. Eventueel kunt u een metaaldetector huren. Ook kunt u een bedrijf inschakelen dat het onderzoek uitvoert.  De gemeente bepaalt in overleg met de milieudienst (RUD) of u een oude olietank kunt laten schoonmaken, en/of laten afvullen of moet (laten) verwijderen. Regels voor olietanks zijn opgenomen in het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal).  Melden Het melden aan de gemeente van de aanwezigheid van de olietank doet u schriftelijk.