Zoekresultaat 1 - 5 van 5 resultaten

  • Informatie in de basisregistratie personen (BRP)

    In de Basisregistratie Personen (BRP) staan uw gegevens, net als die van alle andere inwoners van Nederland. Onder meer uw naam, adres, burgerlijke staat en nationaliteit zijn in de BRP opgenomen.  

    Gegevens in de BRP

    U kunt uw eigen gegevens in de BRP inzien op de website MijnOverheid.nl. Heeft u hier vragen over? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier.

    Verschillende organisaties gebruiken uw gegevens uit de BRP, zoals de Belastingdienst, zorgverzekeraar en pensioenfondsen. Een overzicht van de organisaties en de reden waarvoor zij uw gegevens gebruiken, vindt u op Rijksoverheid.nl.

    Wilt u precies weten welke organisaties uw gegevens ontvangen hebben en wanneer? U kunt een overzicht hiervan opvragen bij de gemeente. Stuur hiervoor een e-mail naar: adviseurbz@amstelveen.nl.   

    Geheimhouding persoonsgegevens in de BRP

    Wilt u niet dat anderen uw gegevens kunnen inzien? U kunt geheimhouding van uw gegevens aanvragen. Uw gegevens worden dan niet doorgegeven aan bepaalde organisaties. Start uw aanvraag onder de kop ‘aanvragen’. 

  • Gehandicaptenparkeerkaart

    Als u gehandicapt bent en zelf auto rijdt of afhankelijk bent van vervoer door anderen, kunt u in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart. Met deze kaart mag u parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen. Een gehandicaptenparkeerkaart is persoonsgebonden; alleen u kunt er gebruik van maken.

    Er zijn twee soorten gehandicaptenparkeerkaarten: een bestuurderskaart en een passagierskaart. Voor beide gelden andere voorwaarden.

    Wilt u weten waar u kunt parkeren met de Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK), kijk dan op de kaart Parkeren Amstelveen. De openbare gehandicaptenparkeerplaatsen staan met een groene kleur aangegeven.

    Geldigheid

    Een gehandicaptenparkeerkaart wordt voor maximaal vijf jaar afgegeven. Afhankelijk van uw situatie kan dit ook korter zijn dan vijf jaar. Als uw gehandicaptenparkeerkaart is verlopen, kunt u een nieuwe kaart aanvragen.

    De gehandicaptenparkeerkaart is ook geldig in andere gemeenten en de meeste Europese landen. U moet zich wel aan de parkeerregels houden die daar gelden.

  • Sociaal team voor professionals

    Heeft u als professional contact met iemand met complexe meervoudige problematiek waarbij het huishouden zelf (tijdelijk) geen regie kan voeren? Dan kunt u die inwoner of dat huishouden online melden bij het Sociaal team van de gemeente.

  • Gemeente aansprakelijk stellen

    Als u denkt dat de gemeente verantwoordelijk is voor schade die u heeft geleden, kunt u de gemeente aansprakelijk stellen. In sommige gevallen kunt u een (gedeeltelijke) schadevergoeding ontvangen.

  • Subsidie amateurkunst

    Amateurkunstverenigingen kunnen subsidie aanvragen. Er zijn twee soorten subsidie voor amateurkunst: een jaarlijkse subsidie amateurkunst en een eenmalige projectsubsidie. Controleer of u aan de voorwaarden voldoet voordat u subsidie aanvraagt.

    Kijk voor het aanvragen van een eenmalige subsidie op de pagina Projectsubsidies.