Zoekresultaat 1 - 10 van 70 resultaten

 • Kinderopvang, gemeentelijke tegemoetkoming

  U kunt bij de gemeente terecht voor een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang als er sprake is van een sociaal medische indicatie. Dat wil zeggen dat u door sociale of medische omstandigheden niet in staat bent om zelf op uw kind te passen.

 • Geld of spullen inzamelen voor een goed doel

  Als u een collecte of (kleding)inzamelactie wilt houden, heeft u een collectevergunning nodig.

 • Sociale onveiligheid melden

  Met dit formulier meldt u sociale onveiligheid. Geef aan waaruit deze onveiligheid bestaat en waar dit plaatsvindt. Wij nemen uw melding zo spoedig mogelijk in behandeling.

 • Buitenreclame

  Er zijn verschillende vormen van buitenreclame. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden.

   

  Citydisplays

  Wilt u uw lokale evenement, circus, kermis, beurs of braderie onder de aandacht brengen? Dit kan alleen via de permanente reclameborden (Citydisplays). De Citydisplays hangen aan de lichtmasten en hebben twee zijden waarop affiches getoond worden.

  De gemeente heeft met Hoffman Outdoor Media B.V. een overeenkomst gesloten voor de exploitatie van 80 Citydisplays in Amstelveen. Hoffman Outdoor Media B.V. verzorgt voor u het plaatsen en verwijderen van de affiches. U kunt via hen ook uw affiche laten ontwerpen en/of drukken. Voor de voorwaarden, prijzen en de beschikbaarheid kunt u contact opnemen via het telefoonnummer: (050) 525 05 25, of per e-mail: info@hoffman.info.

  Reclame op bushokjes en reclamezuilen

  In Amstelveen worden door ExterionMedia B.V. reclame-uitingen aangebracht op bushokjes en reclamezuilen. Daarnaast heeft ExterionMedia B.V. een zelfreinigend invalidentoilet bij het busstation op het Stadshart in exploitatie. Voor informatie kunt u de website van ExterionMedia B.V. bekijken. 

  Lichtmastreclame

  Bedrijven of instellingen kunnen de route naar hun vestiging verduidelijken door middel van (on)verlichte verwijzingsborden aan lichtmasten. De gemeente heeft de mogelijkheid voor het aanbrengen van reclame aan lichtmasten uitbesteed aan het Nationaal Publiciteits Bureau (NPB) zij zijn telefonisch te bereiken op: (023) 5384844

  Vrije plakzuilen

  U kunt affiches voor niet-commerciële doeleinden plakken op de hiervoor bestemde vrije plakzuilen. Hiervoor kunt u behangplaksel gebruiken. Het is echter geen vrijbrief om alles te kunnen zeggen wat u maar wilt. Er wordt van u verwacht dat uw uitingen passen binnen de kaders van de Nederlandse wetgeving. De overtuigingen dienen dus vrij te zijn van beledigingen en ongewenst taalgebruik. 

  Flyers

  Het is in Amstelveen toegestaan om onder bepaalde voorwaarden gedrukte of geschreven stukken, afbeeldingen of proefmonsters aan het publiek uit te reiken of te flyeren zonder vergunning. Op de pagina Reclamemateriaal verspreiden kunt u zien aan welke voorwaarden u zich moet houden.

 • Politieke partij registreren voor gemeenteraadsverkiezingen

  Nieuwe politieke partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen moeten zich inschrijven bij de gemeente. Als u aan alle voorwaarden voldoet, mag u een kandidatenlijst inleveren.

 • Reactieformulier

  U kunt hieronder uw persoonlijke gegevens invullen. Deze gegevens zullen uitsluitend worden gebruikt om u op de hoogte te houden omtrent de afhandeling van deze Tips en opmerkingen. U bent niet verplicht om deze gegevens in te vullen.

 • Zorgvlied melden

  Meldingen openbare ruimte Zorgvlied.

 • Levenloos geboren kindje registreren in de BRP

  U kunt uw levenloos geboren kindje laten registeren in de Basisregistratie Personen (BRP). Dat doet u in de gemeente waar u woont. Het maakt niet uit na hoeveel weken zwangerschap uw kindje geboren is, en ook niet hoe lang het geleden was.

  Om uw kindje te kunnen registeren in de Basisregistratie Personen, is een akte nodig. Als uw kindje levenloos ter wereld is gekomen, is dat een 'akte van geboorte (levenloos)'. Hebt u deze akte of weet u dat deze akte is opgemaakt? Dan kunt u verder lezen bij Aanpak.

  Als er geen akte is of als u dat niet zeker weet

  Als er nog geen akte is, dan moet die worden gemaakt. Als u niet weet of er een akte is, dan moet dat voor u worden uitgezocht. Alleen de gemeente waar uw kindje ter wereld is gekomen, kan dat doen.

  • Is uw kindje in Amstelveen geboren, kom dan naar het gemeentehuis tijdens de openingstijden van de Balie Burgerlijke Stand. 
  • Woont u in Amstelveen, maar is uw kindje in een andere gemeente in Nederland geboren? Neem dan contact op met die andere gemeente. Zodra u de akte hebt, kunt u naar het gemeentehuis komen om uw kindje te laten registreren in de BRP.
  • Woont u in Amstelveen, maar is uw kindje in het buitenland geboren? Bel dan de gemeente Amstelveen (020) 540 49 11 om te horen wat u het beste kunt doen.

  Over de akte

  Als uw kindje levenloos ter wereld komt, maakt de burgerlijke stand een 'akte van geboorte (levenloos)' op. Het maakt geen verschil of uw kind na een zwangerschap van meer of minder dan 24 weken levenloos werd geboren. U kunt de voor- en achternamen van uw kindje in de akte laten opnemen. In de akte staan verder de namen van u en uw partner. U kunt uw kindje ook laten bijschrijven in uw trouwboekje.

  Dit moet u meenemen voor het opmaken van de akte

  Documenten waaruit blijkt dat uw kind levenloos ter wereld is gekomen, zoals:

  • een verklaring van een arts, ziekenhuis of verloskundige
  • een overlijdensadvertentie of informatie over de begrafenis of crematie

  Hebt u deze informatie niet? Dat geeft niet. Waarschijnlijk kan de gemeente u toch helpen. U krijgt dat te horen als u langskomt. U kunt ook eerst bellen met de gemeente (020) 540 49 11. Verder moet u meenemen:

  • een geldig identiteitsbewijs van uzelf
  • eventueel uw trouwboekje zodat uw kindje daarin kan worden bijgeschreven

 • Grafonderhoudsrecht

  Voor het door de gemeente onderhouden van een uitgegeven (urnen)graf op de gemeentelijke begraafplaats wordt een onderhoudsrecht in rekening gebracht.

 • Rijbewijs kwijt of gestolen

  Bent u uw rijbewijs kwijt of verloren, of is uw rijbewijs gestolen? Maak bij de RDW een online melding van vermissing of diefstal. Lukt dat niet? Maak dan een afspraak bij de gemeente. U vult dan op het raadhuis een verklaring van vermissing in.