Zoekresultaat 1 - 10 van 178 resultaten

 • Groene buurtinitiatieven

  Heeft u een briljant buurtinitiatief en heeft u met uw buurt geld ingezameld om te vergroenen? Onze experts lezen graag mee met uw plan. Ook als u tips en adviezen nodig heeft over uw keuze van beplanting, kunt u bij ons terecht. Laat ons uw buurtinitiatief altijd even weten, zodat we er zeker van zijn dat uw gekozen plek geen andere plannen "dwarsboomt". Ook is het voor onze buitendienst belangrijk om te weten dat deze groene plek door u zelf wordt onderhouden.

 • Windenergie

  In de windvisie staan de voorwaarden waaronder we willen meewerken aan de plaatsing van windmolens.

 • Omgevingsvergunning

  Voor bepaalde werkzaamheden heeft u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u gaat (ver)bouwen, slopen, een alarminstallatie plaatst of een boom wilt kappen. In bepaalde gevallen mag u bouwen zonder een vergunning aan te vragen. Via het omgevingsloket online kunt u nagaan of u een omgevingsvergunning nodig hebt.

 • Paspoort

  U maakt een afspraak voor de aanvraag van een paspoort. Na 5 werkdagen kunt u uw paspoort afhalen. Voor het afhalen van paspoort hoeft u géén afspraak te maken.

 • Feiten en cijfers

  Veiligheid is een basisvoorwaarde voor geluk en welzijn van en voor de Culemborgers. Het veiliger maken van de stad is daarmee een belangrijke doelstelling van de gemeente Culemborg. We zetten een aantal cijfers op een rij zodat u een beeld heeft van het aantal meldingen en de thema’s waarin deze meldingen gedaan worden.

 • Informatieverzoek

  Wilt u meer informatie hebben dan u zelf kunt vinden, dan kunt u een informatieverzoek doen.

 • Iemand machtigen

  Kiesgerechtigden ontvangen uiterlijk 23 mei 2024 een stempas op hun huisadres. Met een stempas kunt u zelf kiezen bij welk stembureau in Culemborg u stemt. U kunt ook iemand anders voor u laten stemmen, met een volmacht.

 • Geveltuinen

  Sommige huizen hebben geen voortuin, maar direct een stoep. Dat maakt een straat vaak wat saai en somber. Grenst uw woning ook direct aan de stoep en wilt u uw woning én de straat opfleuren? Dan kunt u een geveltuin aanvragen.

 • Hulp bij schulden

  Heeft u schulden en kunt u deze niet meer betalen? Weet u niet meer hoe u dit zelf kunt oplossen? Vraag dan de medewerkers van het team Schuldhulpverlening om advies.

 • Organisatie

  De ambtelijke organisatie ondersteunt het bestuur van de stad vanuit haar visie en deskundigheid. De organisatie bestaat uit verschillende teams en afdelingen.