Zoekresultaat 1 - 10 van 64 resultaten

 • Windenergie

  In de windvisie staan de voorwaarden waaronder we willen meewerken aan de plaatsing van windmolens.

 • Loket Geldzaken

  Ondernemer, heeft u zorgen over geld? Het kan iedereen overkomen, zeker nu. De gemeente kan u helpen om grip op uw financiƫn te krijgen. Gratis, makkelijk bereikbaar en met verstand van zaken.

 • Straatartiest

  Treedt u op als straatmuzikant? Dan heeft u een geluidsontheffing nodig. Zijn er ook andere activiteiten bij het optreden? Dit valt dan onder het houden van een evenement. Daar gelden andere regels voor.

 • Ongediertebestrijding

  Heeft u last van ongedierte, insecten of plaagdieren in de openbare ruimte? Doe melding. We bestrijden ongedierte in de openbare ruimte.

 • Woonkostentoeslag

  Als u onverwacht minder geld heeft en u kunt de kosten voor uw huur of hypotheek niet meer betalen, kunt u misschien een woonkostentoeslag krijgen.

 • Natuurlijk spelen

  Kinderen spelen steeds minder buiten. Dit is voor kinderen geen gezonde ontwikkeling. Uit GGD-onderzoek blijkt dat het gemiddelde kind minder zelfstandig, psychisch kwetsbaarder, blessuregevoeliger en dikker is dan een paar decennia geleden. Natuurlijk spelen in een groene omgeving biedt allerlei pluspunten voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van kinderen.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen in Nederland en de meeste Europese landen. U moet zich wel houden aan de lokale parkeerregels.

 • Beveiliging computersystemen

  Heeft u een zwakke plek in de ICT-beveiliging ontdekt? Geef het aan ons door met het formulier Responsible Disclosure. Hiermee helpt u om misbruik tegen te gaan en de veiligheid van ICT-systemen te verhogen. Iedereen kan een melding doorgeven.

 • Regionale Energie Strategie

  Elke Energieregio maakt een Regionale Energie Strategie. Dat is een document waarin we uitleggen hoe we zonne-en windenergie gaan opwekken. Wat we in plaats van aardgas kunnen gebruiken om huizen en gebouwen te verwarmen. En kijken we wat dat allemaal betekent voor het opslaan en leveren van energie en warmte. In de Regionale Energie strategie behandelen we drie onderwerpen: groen en schone elektriciteit, warmte en het elektriciteitsnet.

 • Hervestiging vanuit het buitenland

  Iedereen die zich vanuit het buitenland vestigt en langer dan 4 maanden blijft, moet zich persoonlijk melden (dus ook kinderen). U laat zich bij de stadsbalie inschrijven in de Basisregistratie personen.